Επικαιρότητα

Μεγάλα λόγια για τους αγρότες…

Μεγάλα λόγια …

Οι αγροτικές αποζημιώσεις δεν θα δοθούν ποτέ στους δικαιούχους τους, και αν θα δοθούν θα είναι ψίχουλα που δεν θα φτάνουν ούτε για την μισή δόση από τα αγροτικά δάνεια που έχουν πάρει οι περισσότεροι αγρότες για να ζήσουν. Όταν λέμε να ζήσουν μην φανταστείτε μία άνετη ζωή, αλλά ένα πιάτο φαγητό στο τραπέζι της οικογένειας τους.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η βουλευτές της κυβέρνησης προσπαθούν να μας πείσουν, με περίσσιο θράσος, πως ο ΕΛΓΑ δεν έχει την δυνατότητα να αποζημιώσει τους πληγέντες αγρότες και αυτό γιατί, η προηγούμενη κυβέρνηση, έφερε σε κατάσταση χρεοκοπίας τον ΕΛΓΑ. Επιπλέον κατηγορούν τον ΕΛΓΑ πως υπήρχαν αγρότες που έπαιρναν μεγάλες αποζημιώσεις ενώ δεν είχαν πάθει καταστροφές . Έστω όμως πως είναι έτσι, γιατί έβγαιναν, πριν από αρκετούς μήνες στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, και μιλούσαν για δίκαιες αποζημιώσεις με πρωτοστάτη την τότε υπουργό κα. Μπατζελή ;

Αλλά σήμερα, όχι μόνο δεν απαντούν στην συγκεκριμένη ερώτηση ,αλλά προσπαθούν να πείσουν με παλαιοκομματικές πρακτικές, πως δεν ευθύνεται η κυβέρνηση για την μη καταβολή αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ επιρρίπτοντας ευθύνες στους αγρότες, λέγοντας τους, πως έκαναν ψευδείς δηλώσεις με αποτέλεσμα την κατασπατάληση των ταμείων του ΕΛΓΑ.

Όσον αφορά τους βουλευτές της αντιπολίτευσης ,προσπαθούν και αυτοί με την σειρά τους, και πάλι με παλαιοκομματικές πρακτικές να πάρουν με το μέρος τους τον αδικημένο αγροτικό κόσμο, χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα και σκύβοντας δήθεν με συμπόνια και ενδιαφέρον στο πρόβλημά τους. Δεν σταματούν να κατηγορούν την αγροτική πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση, κάνοντας επίκαιρες ερωτήσεις μόνο και μόνο για το θεαθήναι , δηλαδή να καταθέσουν στα πρακτικά της βουλής την διαμαρτυρία τους, και να πάρουν από το studio της βουλής κάποιο dvd για να προβληθεί από τα τοπικά ηλεκτρονικά Μ.Μ.Ε. .

Και κάπου στην μέση αυτής της ψεύτικης και μη παραγωγικής πολιτικής “μάχης” των βουλευτών, βρίσκεται ο αγρότης που προσπαθεί να βρει τρόπο να ξεπληρώσει τα χρέη του.

Γενικότερο συμπέρασμα, οι αγρότες είναι υπεύθυνοι για την κατάσταση που έχουν περιέλθει ,και όχι για τις ψευδείς δηλώσεις, αλλά γιατί για άλλη μία φορά άκουσαν στις εκλογές “παχιά” και “μεγάλα” λόγια αυτών που σήμερα δεν έχουν κανένα οικονομικό πρόβλημα και μάλιστα σε περίοδο κρίσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close