Επικαιρότητα

Λουκέτο στην ΕΡΤ και με πρωθυπουργική “βούλα”

 

Το σχέδιο για την αναδιοργάνωση της ΕΡΤ, εγκρίθηκε με πλήρη ομοφωνία στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου.
Παράλληλα, το πράσινο φως πήρε και το νομοσχέδιο για το Πειθαρχικό Δίκαιο των Δημοσίων υπαλλήλων.
Προηγήθηκε συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, την οποία σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές απασχόλησαν υπηρεσιακά και αμυντικά ζητήματα.
Στο υπουργικό Συμβούλιο της Πέμπτης εγκρίθηκε, σε δεύτερη ανάγνωση, το νομοσχέδιο για το Πειθαρχικό Δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων καθώς και το σχέδιο για την αναδιοργάνωση της ΕΡΤ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν ο πρωθυπουργός ρώτησε γιατί στο πειθαρχικό των δημοσίων υπαλλήλων δεν υπάγονται οι δάσκαλοι και οι καθηγητές του διευκρινίστηκε από την αναπληρωτή υπουργό Παιδείας, Φώφη Γεννηματά, ότι οι λειτουργοί της εκπαίδευσης έχουν δικό τους πειθαρχικό.
Πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Φ. Γεννηματά πρόσθεσε ότι θα μπορούσαν να υπαχθούν και αυτοί οι εργαζόμενοι στο ενιαίο πειθαρχικό των δημοσίων υπαλλήλων, ωστόσο κάτι τέτοιο από την μια θα καθυστερούσε την κατάθεση του νομοσχεδίου, τουλάχιστον για ένα μήνα, ενώ από την άλλη θα ήταν αδύνατη η στελέχωση με δικαστές? όπως προβλέπει το νέο νομοσχέδιο- των πειθαρχικών για 200.000 λειτουργούς της εκπαίδευσης.
Το Prisma θα εκπέμπει από τη συχνότητα της ΕΤ 1
Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι στο σχέδιο για την αναδιοργάνωση των δημοσίων ΜΜΕ περιλαμβάνεται και η αναστολή λειτουργίας του Εθνικού Οπτικοακουστικού Αρχείου καθώς και του Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών Μέσων, η οποία θα πραγματοποιηθεί με Κοινή Υπουργική Απόφαση, ενώ το προσωπικό των δύο οργανισμών θα ενσωματωθεί στην ΕΡΤ και θα ακολουθήσει τις διαδικασίες και την αξιολόγηση του προσωπικού της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
Ειδικά για την αναδιοργάνωση της ΕΡΤ κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι η κυβέρνηση θα φέρει σχετική τροπολογία στην Βουλή.
Οι ίδιες πηγές είπαν ότι η συχνότητα της ΕΤ1, η λειτουργία της οποίας αναστέλλεται όπως είχε εξαγγελθεί, θα παραμείνει στην κυριότητα του ελληνικού δημοσίου και θα την καταλάβει το Prisma το οποίο εκτός από ψηφιακά θα εκπέμπει και αναλογικά.
Επίσης στο Prisma θα υπάρχουν προγράμματα εκπαιδευτικής τηλεόρασης καθώς και ορισμένες επιτυχημένες σειρές ιδιωτικών καναλιών οι οποίες μόνο πρέπει πρώτα να τύχουν της εγκρίσεως της ΕΡΤ.
Σε ό,τι αφορά το οικονομικό κόστος των μεταδόσεων αυτών, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο ανταλλαγής προγραμμάτων.
Αναφορικά με το προσωπικό της ΕΡΤ οι ίδιες κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι το σύνολο του προσωπικού της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης θα αξιολογηθεί και από αυτό το 10% θα μπει σε κατάσταση εργασιακής εφεδρείας. Το 10% των εισερχομένων στην εργασιακή εφεδρεία θα μπορέσει να ενταχθεί ξανά, ανέφεραν οι κυβερνητικές πηγές.
Σε ό,τι αφορά τους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, ο αριθμός τους θα μειωθεί κατά 50% σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close