Επικαιρότητα

Λίγο πριν κλείσουν τα ψηφοδέλτια …

Λίγο πριν κατατεθούν οι συνδυασμοί στο Πρωτοδικείο ακούμε για εκπλήξεις, μεγάλα ονόματα και βαριά χαρτιά. Λέξεις άνευ ουσίας που χρησιμοποιούνται από το ξεθωριασμένο μάρκετινγκ που εφαρμόζουν οι εφημερίδες για να βγάλουν το μεροκάματό τους. Γιατί το κάνουν ? Γιατί οι περισσότεροι υποψήφιοι δεν έχουν κάτι να πουν και αφήνονται στο παρωχημένο μάρκετινγκ του δημοσιογράφου : γράψε δυό καλές κουβέντες για μένα και βάλε μιά φωτογραφία σε καλό σημείο. Οσο περισσότερα τα ευρώ, τόσο καλύτερες οι κουβέντες.

Ολοι οι συνδυασμοί έχουν πάνω από 250 υποψηφίους και δεν είναι ούτε 10 αυτοί που έχουν γράψει δύο αράδες ή έχουν πει δημόσια έστω ένα σύνθημα.

Ποια είναι τα βαριά ονόματα ? Ποιες είναι οι δημόσιες πολιτικές και αυτοδιοικητικές θέσεις που παίρνουν τα βαριά ονόματα ? Ποια είναι η αυτοδιοικητική δράση τους ? Τι μπορούν να προσφέρουν μετά τις εκλογές ? Για ποιο ρόλο επιλέγησαν πλην της ψηφοσυλλεκτικής δυνατότητας ?

Σε μία εποχή που η ψήφος τείνει να γίνεται όλο και περισσότερο αδιευκρίνιστη, ο απλός πολίτης ψάχνει κάτι άλλο. Σήμερα το πρωί ο Αδωνις Γεωργιάδης του ΛΑΟΣ έλεγε στην τηλεόραση ότι όποιος πουλάει το αντι-μνημόνιο είναι απατεώνας διότι το μνημόνιο δεν έχει καμία σχέση με τον περιφερειάρχη. Τι πάμε τελικά να ψηφίσουμε ?

Πριν από λίγες ημέρες, ένας άλλος δημοσιογράφος έλεγε ότι οι πολίτες δεν ψηφίζουν τον καλύτερο δήμαρχο αλλά αυτόν που μπορεί να κάνει καλύτερα τη δουλειά του δημάρχου. Αν αυτό είναι αλήθεια, τότε τι σχέση έχουν το μνημόνιο, η ανεξαρτησία του συνδυασμού και τα βαριά ονόματα ?

Θα συνεχίσω να πιστεύω ότι οι λύσεις έρχονται από την κοινωνία με καθημερινή δράση. Το μέλλον των πόλεων δεν αφορά το ένα πρόσωπο του δημάρχου αλλά χρεώνεται σε όλους μας. Ο καθένας βλέπει τις εκλογές με τον δικό του τρόπο. Οι πόλεις δεν έχουν αυτή την πολυτέλεια. Με ή χωρίς μνημόνιο οι πόλεις υποφέρουν. Με ή χωρίς κομματικούς, τα προβλήματα θέλουν λύση. Θα το σκεφτούμε άραγε όταν πάμε να ψηφίσουμε ? Τελειώνει το καθήκον μας με μία ψήφο στο κόμμα, τον συγγενή, τον φίλο ? Τελειώνει η υποχρέωσή μας καταψηφίζοντας τον νυν και υπερψηφίζοντας τον διεκδικητή ?

Προσωπικά έχω λόγους να ψηφίσω ανθρώπους από όλες τις παρατάξεις. Ειδικά αυτούς που πιθανολογώ ή είμαι σίγουρος ότι θα είναι παρόντες και μετά τις εκλογές. Δεν είναι λίγοι οι εκλεγμένοι που ασχολήθηκαν μερικές ώρες σε μερικά μόνο δημοτικά συμβούλια όταν τους έφερνε ο δρόμος …

Οσο για τον νικητή, αυτός θα είναι καλός δήμαρχος μόνον εφόσον έχει αντιπολίτευση καλύτερη από τον ίδιο. Σκεφτείτε ότι μετά από πολλά χρόνια, ο ενίοτε επόμενος κυβερνήτης έχει καταδικαστεί στη συνείδηση του κόσμου. Αυτό κάτι λέει …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close