Επικαιρότητα

Κόβονται τελείως δώρα και επιδόματα αδείας στο Δημόσιο

Η αρχή έγινε με την περικοπή του 13ου και 14ου μισθού. Τώρα έχει έρθει η στιγμή να αποχαιρετήσουμε οριστικά το Δώρο Χριστουγέννων και Πάσχα και το επίδομα αδείας στο δημόσιο τομέα.

Οι περικοπές που συνεπάγεται το νέοΜνημόνιο, όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας “Ελεύθερος Τύπος”, αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή από τον προσεχήΙούλιο, με την εξοικονόμηση μισθολογικής δαπάνης που θα προκύψει για το φετινόΠροϋπολογισμό να εκτιμάται στα500 εκατομμύρια ευρώ.

Έτσι, κάθε υπάλληλος υπολογίζεται ότι θα χάσει από φέτος 750 ευρώ, καθώς εξασφαλίζει το φετινό δώροΠάσχα, ενώ από το 2012 η απώλεια θα ανέρχεται σε 1.000 ευρώ ετησίως, με τα έσοδα από το 2012 και μετά να αγγίζει τα 700 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Ο 13ος και 14ος μισθός είχε μπει στο στόχαστρο της τρόικας με το πρώτο Μνημόνιο του Μαΐου του 2010, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να έχουν περιοριστεί τα επιδόματα σε 1.000 ευρώ για όλο το χρόνο.

Εκτός αυτού, προβλέπεται η αύξηση του χρόνου ωρίμανσης του βασικού μισθού των υπαλλήλων και λειτουργών του Δημοσίου από τα δύο στα τρία ή τέσσερα χρόνια, με αποτέλεσμα οι απολαβές να “παγώνουν” για μεγαλύτερα διαστήματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close