Επικαιρότητα

Κρητικό «χρυσάφι» από υπολείμματα ελαιοτριβείων!

 

Τουλάχιστον 4,6 δισ. ευρώ ετησίως θα μπορούσε να εξασφαλίζει η χώρα μας από τη διαχείριση των τοξικών φαινολών που «κρύβονται» στα απόβλητα των ελαιοτριβείων. 

Τη μετατροπή των αποβλήτων σε «χρυσάφι» επιχείρησε το Πανεπιστήμιο Κρήτης, σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης και το Τ.Ε.Ι., υπό την καθοδήγηση του καθηγητή της Ιατρικής Σχολής Ηλία Καστανά.
Με αυτή τη μέθοδο επιδιώκεται να σταματήσει οριστικά η τοξική ρύπανση που προκαλείται στις λίμνες, στα ποτάμια, στη θάλασσα και στον υδροφόρο ορίζοντα, ενώ εξασφαλίζεται παράλληλα ένα πλούσιο εισόδημα για τους ελαιοπαραγωγούς της χώρας.

Πηγή: rethemnosnews

Και το σχόλιο από κάποιον φίλο:

Για να μπαίνει και να ξαναμπαίνει το θέμα  (έχει «παίξει» κι άλλες φορές αυτή η είδηση) και κανένας επενδυτής να μην έχει ενδιαφερθεί ακόμα, υπάρχουν τρία τινά.

– Να είναι μούφα η είδηση 
– Να μην αποδίδει αυτά που υπόσχεται
– Να είναι ακόμα σε βρεφονηπιακό στάδιο οπότε οι ευφευρέτες ακόμα να περιμένουν την πατέντα ή να μην μπορούν ακόμα να στοιχειοθετήσουν πατέντα. 

ΚΑι ένα πονηρό να το έχει ανακαλύψει/πατεντάρει κάποιος άλλος χρόνια πριν από αυτούς και να περιμένουν να λήξει η πατέντα του. 

Ότι απο τα παραπάνω να ισχύει το θέμα βγαίνει και ξαναβγαίνει για τον απλό λόγο την εξασφάλιση των χρηματοδοτήσεων του ινστιτούτου του καθηγητή απο το Ελληνικό Δημόσιο. Ειδικά τώρα που οι καιροί είναι χαλεποί και αν σε μυριστούν ότι παίρνεις τζάμπα λεφτά μπορεί να σε πάρουν τα σκάγια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close