Πολιτική

Κοτζιάς: Η χώρα είναι ευχαριστημένη από την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης

«Δεν καταλαβαίνουν οι άνθρωποι και δεν θέλουν να καταλάβουν, δεν μπορούν και δεν μπορούμε να τους κάνουμε ικανούς να μπορούν. Δεν θέλουν γιατί τους βολεύουν τα προβλήματα, δεν αξίζουν να ασχολούνται ως κυβέρνηση με θέματα εξωτερικής πολιτικής. Η χώρα είναι ευχαριστημένη με αυτή την κυβέρνηση με την εξωτερική της πολιτική και η χώρα είναι ευχαριστημένη γιατί αυτοί που δεν θέλουν και δεν μπορούν είναι στην αντιπολίτευση» είπε ο κος Κοτζιάς.

Ο κ. Κοτζιάς απαντώντας στις αναφορές του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι θα θέτει βέτο εάν χρειαστεί στην πορεία ένταξης της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ενωση ανέφερε ότι αυτά τα βέτο είναι αυτονόητα και προβλέπονται από την συμφωνία και σχολίασε την κριτική για την προθεσμία πέντε ετών που υπάρχει στην συμφωνία έτσι ώστε η Βόρεια Μακεδονία να αλλάξει την ονομασία στα εσωτερικά της έγραφα.

«Άκουσα ότι είναι πολλά τα πέντε χρόνια για την εφαρμογή του ονόματος στα εσωτερικά έγγραφα. Εγώ μελέτησα πολλές συμφωνίες πριν καταλήξουμε στο χρόνο μέχρι και την συμφωνία ενοποίησης της Γερμανίας. Τι προβλέπεται στην Γερμανία; Τέσσερα χρόνια μεταβατική περίοδος αν και η γλώσσα ήταν μία η γερμανική. Πόσα χρόνια δώσαμε εμείς, πέντε. Τι άλλο δώσανε Γερμανοί στους Ανατολικογερμανούς; Μεγάλες μεταβατικές περιόδους πέρα από τα τέσσερα χρόνια για τα έγγραφα. Δε διαβάζετε δεν συζητάτε και λέτε οτι να είναι»

Ο κ. Κοτζιάς έκλεισε την ομιλία του με νέα επίθεση στη Νέα Δημοκρατία «Το πρόβλημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι πως είναι φοβική. Φοβάται, βλέπει μπροστά σε κάθε συμφωνία, σε κάθε δέσμευση, σε κάθε συνομιλία ήττες και καταστροφές. Η Νέα Δημοκρατία μπερδεύει λίγο τη γειτονιά με την γειτονία των κρατών. Νομίζει ότι όταν δεν μας αρέσει η φάτσα του γείτονα δεν πρέπει να κάνουμε συμφωνίες, έχει μάθει πως όταν δεν μας αρέσει ο γείτονας δεν μιλάμε μαζί του, του κρατάμε μούτρα και συνεχίζουμε τη ζωή μας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close