Κορωνοϊός: Οι Αμερικανοί αποκάλυψαν το «πρόσωπο» του νέου θανατηφόρου ιού – Δείτε εικόνες

0

Ερευνητές Εργαστηρίων του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών απεικόνισαν δείγματα του ιού και των κυττάρων, που ελήφθησαν από ασθενή.

Τα εργαστήρια Rocky Mountain του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών, αποκάλυψε την Πέμπτη τις πρώτες εικόνες του νέου θανατηφόρου κορωνοϊού (SARS-CoV-2 ονομασία του για τους Αμερικανούς), ο οποίος έχει προκαλέσει πάνω από 60.000 ασθενείς και περισσότερους από 1.300 θανάτους στην Κίνα και σε άλλα μέρη του κόσμου.

Οι ερευνητές των Εραστηρίων απεικόνισαν δείγματα του ιού και των κυττάρων, που ελήφθησαν από ασθενή στις Ηνωμένες Πολιτείες, χρησιμοποιώντας δυο διαφορετικών ειδών μικροσκόπια υψηλής ανάλυσης. Και τα δυο μικροσκόπια χρησιμοποιούν μια εστιασμένη δέσμη ηλεκτρονίων και όχι μια δέσμη φωτό για την απεικόνιση δειγμάτων (το χρώμα προστίθεται αργότερα).

Σχηματικά, ο νέος κορωνοϊός μοιάζει με το κοροναϊό του αναπνευστικού στη Μέση Ανατολή (MERS-CoV), ο οποίος εμφανίστηκε το 2012, αλλά και αυτόν του 2002 (SARS-CoV).

Δείτε τις εικόνες

πηγη

Απάντηση