Κορωνοϊός: Η Bild προτείνει Ελλάδα για διακοπές 

0

H Ελλάδα συγκαταλέγεται στον κατάλογο των οκτώ χωρών όπου μπορεί κανείς να απολαύσει τις φετινές καλοκαιρινές του διακοπές χωρίς τον φόβο του κορωνοϊού.

Σε άρθρο της η γερμανική εφημερίδα διερωτάται πού μπορεί να πάει κανείς διακοπές ενώ συνεχίζεται ο εφιάλτης Covid-19 σε πολλές χώρες παραθέτοντας μία λίστα με τους ιδανικούς προορισμούς.

Ορισμένες χώρες, όπως η Ελλάδα, η Κροατία, η Αυστρία και η Ελβετία, είναι κατάλληλοι προορισμοί για τους Γερμανούς τουρίστες καθώς με τα περιοριστικά μέτρα που έλαβαν έγκαιρα οι αρχές, κατάφεραν να μην υποστούν σοβαρό πλήγμα από τον κορωνοϊό.

«Σε ορισμένες χώρες, κάποιοι σκέφτονται να ανοίξουν μόνο το 40% των ξενοδοχείων τους», γράφει επίσης η γερμανική εφημερίδα.

Επικαλούμενο υψηλόβαθμο στέλεχος της γερμανικής κυβέρνησης, η εφημερίδα «Bild» επισημαίνει πως υπάρχει αισιοδοξία ότι για φέτος η τουριστική περίοδος δεν θα χαθεί εντελώς.

Η ανταποκρίτρια της γερμανικής εφημερίδας Λιάνα Σπυροπούλου επισημαίνει χαρακτηριστικά:

«Πάνω από το ένα τρίτο των τουριστών ταξιδεύουν με το αυτοκίνητο στην κεντρική και την δυτική Ευρώπη από χώρες όπως η Γερμανία που έχουν χειροιστεί πολύ καλά την κρίση της πανδημίας. Ετσι λοιπόν θα είναι οι πρώτοι αυτοί που θα έρθουν».

«Η υψηλή σεζόν για την Ελλάδα ξεκινά σχετικά αργά, από τον Ιούλιο έως το τέλος Σεπτεμβρίου, κατά συνέπεια οι αρχές έχουν ακόμη χρόνο για να λάβουν όλα τα απαραίτητα υγιειονομικά μέτρα σε ότι αφορά τους τουρίστες που θα υποδεχθούν», γράφει η γερμανική εφημερίδα «Bild» και προσθέτει:

«Επιπλέον, εάν κάποιος προτιμήσει να ταξιδέψει αεροπορικώς στην Αθήνα, θα μπορούσε, και, για παράδειγμα, μέσω της Ryanair. Θα ήταν όμως πιθανότατα απαραίτητη μία καραντίνα 14 ημερών. Επίσης το σχέδιο της κυβέρνησης για την καλοκαιρινή περίοδο προβλέπει και διαγνωστικά τεστ. Ίσως κι ένα πιστοποιητικό υγείας για τους ταξιδιώτες».

πηγη

Leave a Reply