Κορωνοϊός: Ανησυχία για τα 4 αρνητικά ρεκόρ που κατεγράφησαν χθες στη χώρα -Αυξήθηκαν και άλλο οι διασωληνωμένοι

0

Τα μέτωπα στην Αττική, στις κλειστές δομές, αλλά και στα σχολεία το τελευταίο διάστημα, έχουν ανεβάσει στο «κόκκινο» την ανησυχία, λίγες ημέρες μετά και τα νέα μέτρα που αποφασίστηκαν στο Λεκανοπέδιο.

Τα τέσσερα θλιβερά ρεκόρ του κορωνοϊού
Χθες καταγράφηκαν τέσσερα αρνητικά ρεκόρ. Το πρώτο αφορά την Αττική που κατέγραψε 212 κρούσματα, αριθμός που είναι ο μεγαλύτερος στο Λεκανοπέδιο από την αρχή της πανδημίας, όπου οι αριθμοί συνεχίζουν να δείχνουν ανοδική πορεία.

Το δεύτερο είναι ο αριθμός θυμάτων καθώς ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 9 θανάτους το τελευταίο 24ωρο, ως το απόγευμα που έγιναν οι ανακοινώσεις. Λίγες ώρες μετά καταγράφηκαν άλλοι τρεις θάνατοι.

Το τρίτο αρνητικό ρεκόρ αφορά τις περιφερειακές ενότητες όλης της χώρας. Τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν κρούσματα σε 35 από αυτές (από τις 74 συνολικά), κάτι που επίσης συνέβη για πρώτη φορά από την έκρηξη της πανδημίας.

Το τέταρτο αφορά το σύνολο των κρουσμάτων. Μπορεί τα 359 κρούσματα που ανακοινώθηκαν να είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος αριθμός μετά τα 372 στις 10 Σεπτεμβρίου, τότε ωστόσο είχαν καταγραφεί μέσα σε αυτά και τα 164 κρούσματα από το εργοστάσιο στα Γιαννιτσά. Χθες οι συρροές ήταν μόλις 21, γεγονός που δείχνει το πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση.

Νέα εστία σε εταιρία στο Κορωπί με 11 κρούσματα -Νέα κρούσματα σε σχολεία
Την ίδια ώρα, οι εστίες κρουσμάτων ολοένα και μεγαλώνουν. Χθες έγινε γνωστό πως βρέθηκαν 11 θετικά δείγματα σε εργαζόμενους σε εταιρία στο Κορωπί. Η εταιρία έχει 150 εργαζόμενους περίπου και έχουν βρεθεί ως τώρα 11 θετικοί, ωστόσο, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, υπάρχουν φόβοι πως ο αριθμός θα αυξηθεί.

Την ίδια ώρα, με το άνοιγμα των σχολείων έχουν προκύψει κι άλλα κρούσματα. Χθες ανακοινώθηκε πως ένας μαθητής από το Κερατσίνι βρέθηκε θετικός, ενώ και σε σχολείο στην Γλυφάδα βρέθηκε ένας μαθητής θετικός, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης.

Στους 328 οι νεκροί

Ο ΕΟΔΥ χθες ανακοίνωσε 9 θανάτους, ωστόσο χθες προστέθηκαν άλλοι τρεις στην διάρκεια της νύχτας, ανεβάζοντας το σύνολο στους 328. Θύματα του κορωνοϊού είναι ένας 63χρονος στο ΑΧΕΠΑ, ένας 97χρονος στο «Σωτηρία» και μία 89χρονη στο ίδιο νοσοκομείο, όλοι τους με υποκείμενα νοσήματα.

Αυξήθηκαν σε 69 οι διασωληνωμένοι
Ως θλιβερό ρεκόρ μπορεί να καταμετρηθεί και ο αριθμός των διασωληνωμένων. Μπορεί να μην αφορά ημερήσια καταγραφή, αλλά οι 69 που βρίσκονται διασωληνωμένοι, είναι ο μεγαλύτερος αριθμός από τότε που ξεκίνησε η πανδημία στην χώρα.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 14.400, εκ των οποίων το 55.6% άνδρες. 2500 (17.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 6070 (42.2%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Από τα 322 εγχώρια κρούσματα, τα 21 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 11 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας. Από τους 69 διασωληνωμένους, οι 21 (30.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 87.0%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 178 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Η κατανομή των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού
36 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας
1 κρούσμα που προσήλθε αυτοβούλως για έλεγχο
212 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων 9 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 11 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
18 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστές συρροές
1 κρούσμα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας
1 κρούσμα στην Π.Ε. Αργολίδας
1 κρούσμα στην Π.Ε. Αχαΐας
1 κρούσμα στην Π.Ε. Βοιωτίας
1 κρούσμα στην Π.Ε. Γρεβενών
1 κρούσμα στην Π.Ε. Έβρου
5 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας
3 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου
1 κρούσμα στην Π.Ε. Θήρας
3 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων
1 κρούσμα στην Π.Ε. Καβάλας
2 κρούσματα στην Π.Ε. Καλύμνου, συνδεόμενα με γνωστή συρροή
1 κρούσμα στην Π.Ε. Καρδίτσας
3 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς
5 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης
1 κρούσμα στην Π.Ε. Κέρκυρας
1 κρούσμα στην Π.Ε. Κορινθίας
1 κρούσμα στην Π.Ε. Λακωνίας
2 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή
6 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου. εκ των οποίων 5 συνδέονται με το ΚΥΤ Μόριας
1 κρούσμα στην Π.Ε. Μαγνησίας
1 κρούσμα στην Π.Ε. Νάξου
2 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης
1 κρούσμα στην Π.Ε. Πάρου
7 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας
10 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστές συρροές
1 κρούσμα στην Π.Ε. Πρέβεζας
1 κρούσμα στην Π.Ε. Ρεθύμνου
1 κρούσμα στην Π.Ε. Σάμου
7 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων
1 κρούσμα στην Π.Ε. Χανίων
1 κρούσμα στην Π.Ε. Χαλκιδικής
1 κρούσμα στην Π.Ε. Χίου
16 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση

πηγη

Leave a Reply