Κορονοϊός: Είναι ασφαλή τα κρέατα και τα ζωικά προϊόντα από τον ιό;

0

Καθώς τα πρώτα κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν σε αγορά της κινεζικής Ουχάν, πολλοί άνθρωποι ανησυχούν για το τι γίνεται με τον ιό και το κρέας.

powered by Rubicon Project
Η απάντηση μάς δίνεται σε πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «International Journal of Hygiene and Environmental Health», όπου διαβάζουμε:

«Τα βασικά συμπτώματα των ασθενών είναι ο πυρετός και συμπτώματα που συνδέονται με το αναπνευστικό, άρα ο τρόπος μετάδοσης είναι το αναπνευστικό σύστημα, αρκετά απίθανο από το στόμα μέσω τροφής».

Και πώς νόσησαν οι πρώτοι άνθρωποι τότε; Η μελέτη συνεχίζει επιβεβαιώνοντας την υπόθεση πως ο κορονοϊός προήλθε από τις νυχτερίδες και πέρασε μετά σε κάποιο ζώο, πριν μεταφερθεί τελικά στον άνθρωπο.

«Όταν υπάρχει στενή επαφή ανθρώπων και ζωντανών ζώων, τότε υπάρχει η δυνατότητα για έναν ιό να περάσει σε άλλο είδος», εξηγεί ο καθηγητής ασφάλειας τροφίμων του αμερικανικού Rutgers University, Donald Schaffner.

«Όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, τα ζώα στις άλλες χώρες δεν έχουν επηρεαστεί». Καταλήγοντας πως «η βασική οδός μετάδοσης είναι από άνθρωπο σε άνθρωπο»…

πηγη

Απάντηση