ΚΟΡΚΑ: ΔΙΝΕΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ-ΔΕΡΒΕΝΙ

0

Η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου για την παιδεία και τον πολιτισμό Αθήνα Κόρκα προχώρησε την ακόλουθη δήλωση μετά την παραχώρηση της εγκαταλελειμμένης σιδηροδρομικής γραμμής Κόρινθος-Δερβένι στην περιφέρεια Πελοποννήσου από τη ΓΑΙΑΟΣΕ:

«Μετά από παρέμβαση του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα στην ΓΑΙΑΟΣΕ, η διοίκηση της εταιρίας παραχώρησε την εγκαταλελειμμένη σιδηροδρομική  γραμμή Κόρινθος-Δερβένι στην περιφέρεια Πελοποννήσου. 

Ξεκινήσαμε τις συζητήσεις για την αξιοποίηση με τηλεδιάσκεψη που είχαμε με τον καθηγητή του ΕΜΠ Θάνο Βλαστό, στην οποία συμμετείχαν οι συνάδελφοι Τάσος Γκιόλης και Χάρης Βυτινιώτης, ο διευθυντής των τεχνικών υπηρεσιών της Π.Ε. Κορινθίας και ο συνάδελφος Θανάση Ροβήλο.

Το θέμα ήταν ανταλλαγή απόψεων ώστε να διαμορφωθούν προτάσεις για την καλύτερη αξιοποίηση και ανάπτυξη της γραμμής με διαμορφώσεις δικτύων πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων και δρόμων ήπιας μετακίνησης. Είναι σημαντικό ότι η συγκεκριμένη διαδρομή διέρχεται από αρχαιολογικά μνημεία όπως η Αρχαία Συκιώνα και η Αρχαία Κόρινθος και συνδέει εγκάρσια το Κορινθιακό παραλιακό μέτωπο. 

Συνεχίζουμε για αυτό το έργο πνοής της πεδινής Κορινθίας.»

Leave a Reply