Καναδός πρωθυπουργός: Δεν ξέρω αν θα έστελνα τα παιδιά μου στο σχολείο

0
Καναδας
Καναδας

Στις 11 Μαΐου ανοίγουν παιδικοι σταθμοί, νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία στο Κεμπέκ του Καναδά στο πλαίσιο της άρσης των περιοριστικών μέτρων.

Η απόφαση έχει διχάσει τους γονείς των μαθητών καθώς στο Κεμπέκ έχουν καταγραφεί 2.206 θάνατοι από την COVID-19.

Σκεπτικός είναι και ο καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό που παραδέχθηκε χθες Κυριακή (03.05) ότι αν τα παιδιά του πήγαιναν σε σχολείο του Κεμπέκ δεν ξέρει αν θα έστελνε αυτή τη σχολική χρονιά, αν φοιτούσαν σε σχολείο της επαρχίας Κεμπέκ.

«Δεν ξέρω. Είναι μια εξαιρετικά προσωπική απόφαση για πολλούς γονείς» παραδέχθηκε ο Τριντό όταν ρωτήθηκε σχετικά στη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής που μεταδόθηκε από τον κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό Radio-Canada.

Τα τρία παιδιά του φοιτούν σε δημόσιο, γαλλόφωνο σχολείο στο Οντάριο, το οποίο δεν θα ανοίξει στο άμεσο μέλλον, πρόσθεσε.

«Πιθανότατα θα λάβω αυτή την απόφαση την τελευταία στιγμή», αφού εξετάσει κυρίως πώς θα οργανωθούν τα μαθήματα και οι δραστηριότητες στο σχολείο, τον αριθμό των παιδιών ανά τάξη και την άποψη των καθηγητών, επεσήμανε ο Τριντό.

Η κυβέρνηση του Φρανσουά Λεγκό εξήγησε ότι η επιστροφή στα σχολεία θα γίνει σταδιακά και σε εθελοντική βάση, υπενθυμίζοντας ότι περισσότερο από το 80% των θανάτων στο Κεμπέκ καταγράφηκαν σε οίκους ευγηρίας.

«Είναι δύσκολο για τα παιδιά, όμως είναι πολύ δύσκολο για τους γονείς. Σε όλες τις δημοσκοπήσεις βλέπουμε ποιοι έχουν τα πιο αυξημένα ποσοστά άγχους και αυτοί συχνότερα είναι οι γονείς» παραδέχθηκε ο Τριντό.

Ο καναδός πρωθυπουργός τέθηκε σε καραντίνα μαζί με την οικογένειά του στην επίσημη κατοικία τους αφού η σύζυγός του Σοφί Γκρεγκουάρ βρέθηκε θετική στον κορονοϊό στις 12 Μαρτίου.

Η Γκρεγκουάρ έχει πλέον αναρρώσει από την ασθένεια, όμως ο Τριντό εξακολουθεί να τηλε-εργάζεται όσο περισσότερο μπορεί και παραχωρεί τις περισσότερες από τις καθημερινές του συνεντεύξεις Τύπου μπροστά από την επίσημη κατοικία του.

Πηγή

Leave a Reply