Μειώνεται αισθητά η κυκλοφορία των κουνουπιών και συνεπώς του ιού του Δυτικού Νείλου που μεταδίδουν τα μολυσμένα έντομα. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), την τελευταία εβδομάδα δεν καταγράφηκε κανένα κρούσμα της λοίμωξης που προκαλεί ο ιός του Δυτικού Νείλου στις 91 περιοχές της χώρας που βρίσκονται στο κόκκινο λόγω των πληθυσμών κουνουπιών.

Σύμφωνα με το εβδομαδιαίο επιδημιολογικό δελτίο του ΚΕΕΛΠΝΟ, ο αριθμός των κρουσμάτων είναι σταθερός και παραμένει στα 312. Σημειώθηκε ωστόσο ένας θάνατος – συνολικά, έχουν καταγραφεί 44 θάνατοι ασθενών με λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου με τα θύματα να είναι άνω των 63 χρόνων.

Σήμερα, σε νοσοκομεία νοσηλεύονται 9 άνθρωποι με επιπλοκές από τη λοίμωξη έναντι 12 που νοσηλεύονταν την προηγούμενη εβδομάδα. Από αυτούς τους 9 ασθενείς που μολύνθηκαν και νοσούν από τον ιό του Δυτικού Νείλου, οι 5 νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Αξίζει να σημειωθεί ότι σχεδόν οι μισοί δήμοι όπου ο ιός του Δυτικού Νείλου κυκλοφορεί βρίσκονται στην Αττική (ο ιός κυκλοφορεί σε 45 δήμους του λεκανοπεδίου) στην οποία το τελευταίο επταήμερο όπως φαίνεται σταμάτησε η μολυσματική πορεία.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here