Ισραήλ: Μεγάλη νίκη Νετανιάχου στις εκλογές του κόμματος Λικούντ

0

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου σε βάρος του οποίου απαγγέλθηκαν πριν από έναν μήνα και πλέον κατηγορίες για τρεις υποθέσεις διαφθοράς ανακήρυξε το βράδυ της Πέμπτης τη νίκη του στην εσωκομματική ψηφοφορία για την ανάδειξη νέου αρχηγού του δεξιού κόμματός του Λικούντ, που θα το οδηγήσει στις νέες πρόωρες εκλογές στις αρχές Μαρτίου.

«Τεράστια νίκη! Ευχαριστώ τα μέλη του Λικούντ για την εμπιστοσύνη τους, την υποστήριξή τους και τη στοργή τους», ανέφερε ο Νετανιάχου μέσω Twitter περίπου μία ώρα μετά το τέλος της διαδικασίας της ψηφοφορίας. Τα πρώτα, μερικά αποτελέσματα έφεραν τον 70χρονο υπηρεσιακό πρωθυπουργό να σημειώσει με ευκολία ευρεία νίκη έναντι του 53χρονου αντιπάλου του Γκιντεόν Σάαρ (70-30% των ψήφων αντίστοιχα, σύμφωνα με το ισραηλινό τηλεοπτικό «Κανάλι 12»), παρά την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του, που ο ίδιος χαρακτηρίζει απόπειρα «πραξικοπήματος» και «κυνήγι μαγισσών».

Περίπου 116.000 μέλη του κόμματος της ισραηλινής δεξιάς είχαν δικαίωμα συμμετοχής.

Τα τελικά αποτελέσματα αναμενόταν να δημοσιοποιηθούν σήμερα το πρωί, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο του Λικούντ.

Η εκλογική διαδικασία της 2ας Μαρτίου 2020 είναι η τρίτη που θα διεξαχθεί στο Ισραήλ μέσα σε διάστημα που δεν υπερβαίνει τον έναν χρόνο.

πηγη

Απάντηση