Θύμησες… Ιωνικού και Πίτσο, 13 χρόνια η Φούλαμ

0

Από απόψε διεξάγονται τρεις από τους επαναληπτικούς του 2ου προκριματικού γύρου στο αφρικάνικο Champions League.

Ενδιαφέρον, αγωνιστικά, έχει το ματς στην Καμπάλα της Ουγκάντας ανάμεσα σε KCAA και Ατλέτικο Πετρολέος ντε Λουάντα, με τους Αγκολέζους να είναι καλύτεροι στο πρώτο παιχνίδι αλλά να λήγει 0-0. Δεν έχει… κλειδώσει ακόμη την πρόκριση η περσινή φιναλίστ του τελικού, Εσπεράνς, μετά το 1-1 με την Ελέκτ Σπορτ στο Τσαντ.

Αντίθετα, μηδαμινό είναι το ενδιαφέρον στην Πρετόρια της Νότιας Αφρικής ανάμεσα στη Μαμελόντι Σάντονς και την Κοτ’ ντ’ Ορ από τις Σεϋχέλλες καθώς η ομάδα του γνωστού μας (από το πέρασμά του από τον Ιωνικό το 1989-95) Μοσιμάνε Πίτσο είχε νικήσει με 5-0 στο πρώτο.

Μεγάλη προσωπικότητα ο Πίτσο πλέον, στα τέλη της δεκαετίας του ’80 όταν ο Ιωνικός τέσταρε μία φουρνιά παικτών από την Αφρική, εκείνος που ξεχώρισε ήταν ο 25χρονος μέσος της Μαμέλοντι. Ο Πίτσο έμεινε για έξι σεζόν (1989-1995) στην ομάδα της Νίκαιας και εξελίχθηκε σε έναν από τους κορυφαίους παίκτες στην ιστορία του συλλόγου ενώ χρίστηκε και διεθνής, έχοντας ως παρτενέρ τον σπουδαίο Σκωτσέζο φορ Κρεγκ Μπρούστερ.

Ο Πίτσο το 2001, σε ηλικία 37 ετών ξεκίνησε την προπονητική καριέρα του και το 2016 η Μαμέλοντι Σάντονς πανηγύρισε την κατάκτηση του αφρικανικού Champions League.

Στην Πολωνία, είναι 8-10-5 η συνολική παράδοση για Κορόνα και Σλασκ, επιμέρους 5-6-2 στο Κίελτσε ενώ η Σλασκ «τρέχει» αήττητο, μαζί με τα περσινά, 14 αγωνιστικών (8-4-0). Στην Τσεχία, με το περσινό της διπλό (2-1) στο Τέπλιτσε η Μποέμιανς τερμάτισε αρνητικό σερί οκτώ ετών (5-1-0), η συνολική τους παράδοση εκεί είναι 10-1-3 με μόνη ισοπαλία… πρόπερσι.

10-10-6 η συνολική παράδοση για Φούλαμ και Γουίγκαν ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης, με τους «κότατζερς» να είναι αήττητοι από τον Οκτώβρη του 2006 (0-1), έκτοτε 7-10-0! Η Φούλαμ έχει να κάνει νίκη από τις 21/8 και τη Μίλγουολ, έκτοτε 0-3-1 δεχόμενη την ισοφάριση στο 93’ από τη Γουένσντεϊ στο Σέφιλντ…

Διαβάστε ΕΔΩ το πλήρες άρθρο και τα προγνωστικά του Νίκου Μποζιονέλου

Leave a Reply