Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του ανεξάρτητου βουλευτή Χ. Θεοχάρη ότι ο πρώτος προϋπολογισμός της κυβέρνησης μετά το μνημόνιο είναι φιλελεύθερος και γι’ αυτό «θα πρέπει να τον χειροκροτήσουμε».

Παρά την επιμέρους κριτική που έκανε ο ανεξάρτητος βουλευτής στο προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού κατά τη συζήτηση του στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, τόνισε:Σ «Ο πρώτος μεταμνημονιακός προϋπολογισμός που φέρνει η κυβέρνηση μετά την έξοδο από το μνημόνια είναι ο πιο φιλελεύθερος προϋπολογισμός και γι’ αυτό πρέπει να χειροκροτήσουμε. Σκεφτείτε ότι τώρα που δεν υπάρχει η πίεση λόγω μνημονίου τα μέτρα που προβλέπει ο προϋπολογισμός είναι πιο φιλελεύθερα».

Μάλιστα ο κ. Θεοχάρης απευθύνθηκε και στον εισηγητή της Νέας Δημοκρατίας Χρήστο Σταϊκούρα θέλοντας να κάνει χιούμορ: «Ο κ. Σταϊκούρας σε μια κρίση ειλικρίνειας μπορεί να ψηφίσει τον προϋπολογισμό σας γιατί είναι ένας φιλελεύθερος προϋπολογισμός».

Ο κ. Θεοχάρης αναφέρθηκε και στο θετικό σενάριο ακύρωσης της μείωση των συντάξεων και τόνισε ότι αυτό το σενάριο συνεπάγεται την μη εφαρμογή σημαντικών αντιμέτρων

«Θυσιάζετε σημαντικά αντίμετρα οι άνεργοι, τα παιδιά, τα νέα ζευγάρια αυτοί θα πληρώσουν τους συνταξιούχους. Αυτοί θα πληρώσουν το θετικό σενάριο για να μην κοπούν οι συντάξεις.

Η ψαλίδα μεταξύ των νέων και παλιών συνταξιούχων που θέλετε να την κρατήσετε ανοιχτή με την προσωπική διαφορά πρέπει να κλείσει και πρέπει να κλείσει με την αύξηση της σύνταξης και των νέων συνταξιούχων.

Πηγη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here