Επικαιρότητα

«Θα πετύχει το πρόγραμμα ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων»

Εν μέσω σεναρίων αναδιάρθρωσης, αμφιβολιών για την εφαρμογή του προγράμματος roll-over για το ελληνικό χρέος, αλλά και ανησυχιών για την επικύρωση των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου για την Ελλάδα, ο Hung Q. Tran δηλώνει βέβαιος ότι θα πετύχουμε το στόχο ανταλλαγής ομολόγων.
Ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) Hung Q. Tran που συμμετέχει από την πρώτη στιγμή στο σχεδιασμό και την εφαρμογή του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων για την Ελλάδα, σε αποκλειστική συνέντευξη στον ΣΚΑΙ και τον ανταποκριτή του, Θάνο Δημάδη από την Ουάσινγκτον, μιλάει για την πορεία της συμμετοχής των ιδιωτών πιστωτών στο πρόγραμμα, τις προοπτικές που υπάρχουν για τη χώρα μας και το δημόσιο χρέος της και απαντάει στο ποια είναι η θέση του IIF απέναντι στα σενάρια που μιλούν για εκτεταμένη πλέον αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους έως και 50%.
Ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του IIF διαβεβαιώνει ότι ο στόχος που έχει τεθεί για τη συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων «παρότι φιλόδοξος, είμαι βέβαιος ότι θα τον πετύχουμε». 
«Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε μία φάση συνεχιζόμενων συσκέψεων και ενημερώσεων που γίνονται σε όλα τα μεγάλα διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα προκειμένου να εξηγήσουμε το πρόγραμμα και να το κατανοήσουν» τονίζει και εκφράζει την εκτίμηση ότι «η συμμετοχή θα τελικά πολύ υψηλή». 
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι «το πρόγραμμα αυτό είναι υπέρ-αρκετό ώστε στα επόμενα 9 χρόνια η Ελλάδα να έχει ελαφρυνθεί σημαντικά από τις πληρωμές των ώριμων ομολόγων» ενώ αρνείται κατηγορηματικά ότι μία ευρύτερη αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας έως και 50% είναι λύση. 
«Είναι μία κίνηση που θα προκαλέσει ένα ανυπολόγιστο ντόμινο συνεπειών» λέει χαρακτηριστικά, ξεκαθαρίζοντας το IIF δεν στηρίζει ένα τέτοιο σενάριο, το οποίο χαρακτηρίζει «ως μη αναγκαίο στην περίπτωση που το παρόν πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων εφαρμοστεί στο ακέραιο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close