Ζωτικής σημασίας στρατηγική για την ανάπτυξή τους συνιστά η παρουσία επιχειρήσεων και εταιρειών στο Διαδίκτυο. Σε πολλές περιπτώσεις δε, η ενασχόληση με τα ηλεκτρονικά κανάλια μπορεί να αποτελεί «σανίδα» για την επιβίωσή τους, λόγω της πολυετούς οικονομικής κρίσης.   

Γι αυτόν τον λόγο, ολοένα και περισσότερες εταιρείες αναζητούν επαγγελματίες στο digital marketing ώστε να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στην προβολή και την προσέλκυση πελατών, με στόχο την αύξηση των πωλήσεων.

Διαβάστε παρακάτω ποια είναι τα σύγχρονα επαγγέλματα στον τομέα του digital marketing τα οποία μπορείτε να επιλέξετε, αφού αποκτήσετε πρακτικές γνώσεις στα επαγγελματικά σεμιναρια marketing του Leader School.

Digital Advertiser

Ένας Digital Advertiser είναι στην ουσία η μετεξέλιξη του παραδοσιακού διαφημιστή. Η διαφορά έγκειται στο ότι δημιουργεί διαφημιστικές καμπάνιες για λογαριασμό των πελατών του στο Διαδίκτυο. Ξέρει πολύ καλά πώς να αξιοποιεί τα ψηφιακά διαφημιστικά εργαλεία προκειμένου να διαχειρίζεται καμπάνιες στη Google και τα social media.

Ένα μέρος των καθηκόντων του είναι να παρακολουθεί την απόδοση των διαφημίσεων (ROI) και να κάνει τις απαραίτητες αλλαγές με σκοπό την επίτευξη του επιθυμητού στόχου της εταιρείας (ή των εταιρειών) για την οποία εργάζεται.

Digital Marketing Strategist

O Digital Marketing Strategist είναι ο επαγγελματίας που αναλαμβάνει τη συνολική στρατηγική στο digital marketing μιας εταιρείας ή επιχείρησης. Ο στόχος είναι πάντα η αύξηση των πωλήσεων σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο.

Ο Digital Marketing Strategist είναι υπεύθυνος για την προβολή της εταιρείας/επιχείρησης σε διαφημιστικές πλατφόρμες και social media, με την ανάδειξη των μοναδικών προτερημάτων της που τη διαφοροποιούν από τον ανταγωνισμό. Επιπλέον, δημιουργεί και στη συνέχεια, παρακολουθεί στενά άμεσες και έμμεσες (native, affiliate κλπ) διαφημίσεις, κάνοντας τις απαραίτητες τροποποιήσεις με στόχο την επίτευξη των στόχων της στρατηγικής.

Social media Marketing Specialist

Ο επαγγελματίας στα social media είναι ο marketer που διαμορφώνει την ψηφιακή παρουσία μιας επιχείρησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και προωθεί τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες της. Ένα σημαντικό μέρος της εργασίας του είναι να παράγει περιεχόμενο που δημοσιεύει στα social media αλλά και η προώθηση διαφημιστικού υλικού  σε στοχευμένες ομάδες καταναλωτών που ενδιαφέρονται για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες του πελάτη του.

Ο ειδικός στο social media marketing συλλέγει επίσης πολύτιμες πληροφορίες από τα μηνύματα, τα σχόλια και τις κριτικές των χρηστών, οι οποίες διαβιβάζονται στην εταιρεία/επιχείρηση που εκπροσωπεί με σκοπό να βελτιώνεται η ποιότητα των προϊόντων ή των υπηρεσιών που παρέχονται.

Αν σας αρέσει να ασχολείστε με τα social media, τότε αυτή η κατεύθυνση του επαγγέλματος είναι για εσάς!

Google Ads Specialist

Ο επαγγελματίας στα Google Ads (διαφημίσεις στη Google) δημιουργεί διαφημίσεις κειμένου, εικόνας και βίντεο μέσω της πλατφόρμας της Google, τις οποίες στη συνέχεια διαχειρίζεται. Σκοπός του είναι η επίτευξη όσο το δυνατόν μεγαλύτερων εσόδων για την επιχείρηση, με το χαμηλότερο κόστος διαφήμισης, ώστε να συνδράμει αποτελεσματικά στην ανάπτυξη της εταιρείας / επιχείρησης που έχει αναλάβει.

Ο Google Ads Specialist δύναται να εξυπηρετήσει πελάτες που επιδιώκουν την προβολή των προϊόντων ή των υπηρεσιών τους στη  Google και το YouTube -τις 2 παγκοσμίως δημοφιλέστερες μηχανές αναζήτησης- με στόχο πάντα την προσέλκυση νέων πελατών και την αποκόμιση μεγαλύτερων κερδών από τις πωλήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here