Επικαιρότητα

«Η τρόικα είναι αποφασισμένη να σώσει την Ελλάδα»

 

Τη βεβαιότητα ότι θα βρεθεί λύση στο θέμα των εγγυήσεων εξέφρασε η Λαγκάρντ.
Ότι οι εταίροι της Ελλάδας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ είναι αποφασισμένοι να διασφαλίσουν ότι η ελληνική οικονομία θα ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της και θα εξυπηρετήσει το χρέος της, δήλωσε σε συνέντευξή της στο Spiegel, η επικεφαλής του ΔΝΤ.
Στην ερώτηση κατά πόσον θεωρεί καλή την ιδέα της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, επειδή έχει πάρει πλέον αρκετά χρήματα, η Κριστίν Λαγκάρντ, απαντά:
«Πρώτον, δεν αποφασίζω εγώ. Δεύτερον, θεωρώ ότι όλοι οι εταίροι, είτε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ή το ΔΝΤ ή τα μέλη της ευρωζώνης, είναι αποφασισμένοι να δώσει αποτελέσματα το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης της Ελλάδας και να διασφαλίσουν ότι η ελληνική οικονομία θα επανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της και ότι θα εξυπηρετήσει όπως πρέπει το χρέος της».
Αναφερόμενη στο θέμα των εγγυήσεων που ζητούν και άλλες χώρες, πέραν της Φινλανδίας και στο κατά πόσον κάτι τέτοιο ουσιαστικά αποτελεί αμφισβήτηση του ευρωπαϊκού μηχανισμού διάσωσης στο σύνολό του, η Λαγκάρντ, τονίζει:
«Οι χώρες της ευρωζώνης εργάζονται πάνω σε αυτό το θέμα με την έννοια της εκπόνησης ενός σχεδίου λύσης που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες όλων των χωρών της ευρωζώνης. Με άλλα λόγια, ένα πρόγραμμα κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της Φιλανδίας και κανενός άλλου δεν πρέπει να υπάρξει. Είμαι βέβαιη ότι τα μέλη της ευρωζώνης έχουν συνείδηση των ευθυνών τους και θα βρουν μια λύση».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close