ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟ ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΑ ΣΤΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ:

Αγαπητέ Θύμιο,

Η χθεσινή ανάρτηση σου στο site σου (ekorinthos.gr) με αναφορές στον Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης αλλά και στον Εμπορικό μας Σύλλογο και συγκρίσεις για τα καταστήματα / επιχειρήσεις της περιοχής μας (εστίασης, εμπορικά, ξενοδοχεία, παροχής υπηρεσιών, κτλ).με έτερες περιοχές, αρχικά ως θέμα μας χαροποίησε καθώς είναι γνωστό το ανιδιοτελές και ανυπόκριτο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον σου για την περιοχή μας αλλά και την ευρύτερη Κορινθία.

Η δε επιπρόσθετη μαζική αποστολή, εκ μέρους σου. της συγκεκριμένης ανάρτησης σου, μέσω μηνυμάτων στο messenger, κέντρισε το ενδιαφέρον μας καθώς φαίνεται ότι η πορεία του Δήμου μας και των τοπικών επιχειρήσεων σε απασχολεί δημοσιογραφικά πολύ, γεγονός που επίσης μας χαροποιεί.

Ατυχώς όμως φαίνεται, από τα χθεσινά γραφόμενα σου, πως δεν επισκέφτηκες το ευρύτερο Ξυλόκαστρο εφέτος το καλοκαίρι.

Θα διαπίστωνες πολλές άλλες εκδηλώσεις από αυτές που αναφέρεις (Πάριος, Τσακνής) όπως, ενδεικτικά: την δωρεάν συναυλία της Περιφέρειας με την συμμετοχή του Αγγ. Διονυσίου, τις πολυήμερες και πολυσχιδείς εκδηλώσεις στην Συκιά στα πλαίσια της Μουσικής Ευρωπαϊκής Εβδομάδας με στήριξη από τον τοπικό πολιτιστικό Σύλλογο και τον Δήμο, αλλά και πολλές άλλες εξαιρετικά επιτυχείς εκδηλώσεις που έλαβαν φέτος χώρα στην Συκιά πάντα με πρωτοβουλία των τοπικών καταστηματαρχών / επιχειρηματιών, επίσης το πάντα δημοφιλές Ροκ Φεστιβάλ στην Ζήρεια, εκθέσεις ζωγραφικής, πανελλήνιο τουρνουά τένις, εκδηλώσεις τοπικών πολιτιστικών συλλόγων, grand slam beach volley, μουσικές εκδηλώσεις με παρουσία γνωστών τραγουδιστών σε καταστήματα εστίασης του Ξυλοκάστρου, λαμπαδηδρομία εθελοντών αιμοδοτών και φυσικά την Λευκή Νύχτα του Εμπορικού μας Συλλόγου όπου σύμφωνα με τα δημοσiεύματα του δικού σου site (ekorinthos.gr) με τίτλο «Βούλιαξε το Ξυλόκαστρο με τη Λευκή Νύχτα» ( https://ekorinthos.gr/archives/218588 ) , αλλά και σύμφωνα με το φωτογραφικό και τηλεοπτικό ρεπορτάζ της συναδέλφου σου κας Μαίρης Νικολοπούλου, απεδείξαν και αποδείξατε, σε αντίθεση με το χθεσινό σου δημοσίευμα, ότι η πόλη μας ήταν ζωντανή και πολύβουη όλο το καλοκαίρι.

Και σε αυτό το στοχευμένο γεγονός συνέβαλλαν όλοι οι ανωτέρω διοργανωτές,ενώ το παρόν έδιναν οι κάτοικοι, οι παραθεριστές και οι επισκέπτες – τουρίστες!

Φυσικά και μας χαροποιεί το γεγονός να βουλιάζουν από κόσμο, όπως αναφέρεις στο χθεσινό κείμενο σου, και άλλες πόλεις της Κορινθίας αλλά προφανώς δεν επισκέφθηκες εφέτος το Μελίσσι, την Συκιά, το Ξυλόκαστρο, το Καμάρι και τις άλλες παραλίες μας όπου υπήρχε το αδιαχώρητο και τα παραλιακά καταστήματα εστίασης και αναψυχής της περιοχής απέσπασαν τα εύσημα των επαναλαμβανόμενων επισκεπτών – παραθεριστών – λουομένων. Η έλλειψη χώρων στάθμευσης ιδίως τις ημέρες και βραδιές των εκδηλώσεων ήταν εμφανής.

Και όλα αυτά σε μία περιοχή που είχε πληγεί τα τελευταία χρόνια αφενός από το φαινόμενο των μεδουσών και αφετέρου από τον υπερβολικό ζήλο κάποιων κεντρικών ΜΜΕ να αναφέρουν συχνά – πυκνά, ως θέμα τις τσούχτρες στον Κορινθιακό, από τον περασμένο χειμώνα μέχρι την έναρξη της φετινής θερινής περιόδου, Χωρίς φυσικά, ως όφειλαν δεοντολογικά, κατά την διάρκεια του καλοκαιριού να ενημερώσουν με τον ίδιο ζήλο το τηλεοπτικό κοινό τους ότι οι τσούχτρες απουσίαζαν εφέτος το καλοκαίρι. Με την στάση τους αυτή προκάλεσαν ζημία οικονομική και όχι μόνο, στην περιοχή μας.
Είμαστε σε επαφή και αναζήτηση, με τον νομικό σύμβουλο του Εμπορικού Συλλόγου μας, τρόπων προάσπισης αφενός των συμφερόντων των μελών μας αλλά και πρόασπισης της φήμης και περιβαλλοντικής αξίας της περιοχής μας, όπου λειτουργούν οι τοπικές επιχειρήσεις μας και αποτελεί και τον τόπο κατοικίας μας.

Το νέο Δ.Σ. που εκλέχτηκε προ μηνός και που έχω την τιμή να Προεδρεύω, θα είναι πάντα δίπλα στο τωρινό Δημοτικό Συμβουλιο, αλλά και στο επόμενο, καθώς μας ενώνει η αγάπη για τον τόπο μας και γιατί στόχος μας είναι με ομόνοια και σύμπνοια να αναζητούμε λύσεις με σοβαρότητα μακριά και πέρα από τις πολιτικές εφήμερες καιροσκοπικές αναζητήσεις και αντιπαραθέσεις.

Φυσικά και καλοπροαίρετα θα συμφωνήσουμε μαζί σου πως περιθώρια βελτίωσης υπάρχουν, αυτό όμως συμβαίνει πάντα και παντού σε κάθε Δήμο, αλλά και σε κάθε συλλογική ή ατομική δραστηριότητα επιχειρηματική και μη.

Ένα από τα σημεία που πρέπει εμφατικά να προσεχθεί και βελτιωθεί είναι αυτό της καθαριότητας, της αποκομιδής των απορριμμάτων και ιδιαίτερα, εν μέσω θέρους, του πλυσίματος των κάδων.
Υπήρξαν εφέτος σχετικά προβλήματα που πρέπει να αποφευχθούν την επόμενη θερινή περίοδο καθώς ο Δήμος μας έχει το μοναδικό ανά την Περιφέρεια προνόμιο να διαθέτει ΧΥΤΑ και μάλιστα σε κοντινή απόσταση από το Ξυλόκαστρο.

Στόχος όλων μας είναι κάθε χρόνο το παράλιο Ξυλόκαστρο να ανεβαίνει ως τουριστικός προορισμός, όπως συμβαίνει με τα ορεινά Τρίκαλα Ξυλοκάστρου, και σε αυτόν τον στόχο συμβάλουν και τα νέα καταστήματα εστίασης, αλλά και τα προσφάτως ανακαινισθέντα και τα υπό ανακαίνιση παράλια ξενοδοχεία της πόλης μας. Θα βοηθούσε σημαντικά και η επιδιωκόμενη δημιουργία ενός Τουριστικού Φορέα προβολής της περιοχής μας.

Θα χαρούμε να σε δούμε στην πόλη μας και εάν είχες εφέτος το καλοκαίρι επισκεφθεί το Ξυλόκαστρο και τις τοπικές επιχειρήσεις (εστίασης, εμπορικές, ξενοδοχειακές, παροχής υπηρεσιών, κτλ) είναι βέβαιο πως θα είχες μία πολύ καλύτερη και μάλιστα προσωπική εμπερία από αυτή την απαξιωτική «εικόνα» που περιέγραψες εχθές..

Με εκτίμηση και φιλικούς χαιρετισμούς

Αναστασία Λάμπου
Πρόεδρος Δ.Σ. Εμπορικού Συλλόγου Ξυλοκάστρου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here