Κεντρική ΣελίδαΤοπικά

Η Ιδρυτική διακήρυξη του Μάρκου Λέγγα

Την υποψηφιότητά του για τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου, με τον Συνδυασμό «ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ ΔΗΜΟΥ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ», κατέθεσε επίσημα χτες στο Συνεδριακό Κέντρο Μάλλιου, ο Μάρκος Λέγγας.

Σε μια ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα ο κ. Λέγγας αναφέρθηκε στις Αρχές, τις Αξίες, τις Θέσεις και τις Δεσμεύσεις του Συνδυασμού του, τονίζοντας πως στόχος του είναι «ένας ισχυρός Δήμος, η λειτουργία του οποίου θα διαπνέεται από τα χαρακτηριστικά της πρωτοβουλίας, της αλληλεγγύης, της διαφάνειας, της ενότητας, της καινοτομίας και της υπεύθυνης ηγεσίας. «Πιστεύουμε σε μια εναλλακτική πολιτική, με νέα θεώρηση για την Αυτοδιοίκηση, με σύγχρονο τρόπο σκέψης και ριζοσπαστικές ιδέες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λέγγας.  

Μιλώντας για το Όραμά του, ο κ. Λέγγας έκανε λόγο για «έναν σύγχρονο, πρότυπο, ευρωπαϊκό Δήμο, που θα τον διαπνέουν τα χαρακτηριστικά της αξιοκρατίας, της διαφάνειας, της αποτελεσματικότητας. Έναν Δήμο ευέλικτο και παραγωγικό, στην υπηρεσία του δημότη, που θα διαχειρίζεται τα έσοδά του με διαφάνεια, που θα ενθαρρύνει και θα ενισχύει αναπτυξιακές πρωτοβουλίες. Ταυτόχρονα θα επιστρέφει τον παραγόμενο πλούτο στους δημότες, με έργα που θα έχουν ουσιαστικό περιεχόμενο και θα αυξάνουν την προστιθέμενη αξία του…».

Ο κ. Λέγγας συνέχισε με αναφορά στις Αξίες που θα χαρακτηρίζουν την διακυβέρνησή του, εάν οι δημότες τον εμπιστευτούν τον ερχόμενο Μάιο. Οι Αξίες αυτές είναι: η Ομαδικότητα, ο Επαγγελματισμός, η Ακεραιότητα, η Αξιοκρατία, η Ειλικρίνεια, η Καινοτομία και η Ευθύνη.   

Τέλος ο κ. Λέγγας αναφέρθηκε στις Θέσεις και τις Δεσμεύσεις του, οι οποίες αποτελούν και τους πυλώνες του ολοκληρωμένου και κοστολογημένου αναπτυξιακού πλάνου, που θα καταθέσει και το οποίο είναι αποτέλεσμα πολύμηνων ερευνών. Αυτές, αφορούν:

  • την φροντίδα για την Τρίτη Ηλικία,
  • τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δήμου,
  • την προστασία του περιβάλλοντος με το βλέμμα στην αειφόρο ανάπτυξη,
  • την Χωροταξία και την Πολεοδόμηση
  • την εξοικονόμηση και παραγωγή Ενέργειας
  • τον πολιτισμό και τον αθλητισμό
  • τον τουρισμό και την αγροδιατροφή

Αίσθηση προκάλεσε και το εξαιρετικά σχεδιασμένο λογότυπο του συνδυασμού, το οποίο αποτυπώθηκε σε δύο εκδοχές: με την πρόθεση «συν» αλλά και το σύμβολο της πρόσθεσης (+), πριν από την λέξη «δημότες». Το σύνθημα του συνδυασμού είναι «Ενώνουμε δυνάμεις, σχεδιάζουμε το μέλλον». Τα χρώματα που θα συμπληρώνουν το λογότυπο του συνδυασμού είναι το ματζέντα, το κίτρινο, το πράσινο και το γαλάζιο.
Στο προοίμιο της ομιλίας του -και εξηγώντας το σκεπτικό για την ονομασία του συνδυασμού (Συνδημότες)- ο κ. Λέγγας τόνισε: «Συνδημότες, λοιπόν. Αυτό είναι το όνομά μας. Γιατί πρέπει να βάλουμε ξανά τους «δημότες» στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός μας. Γιατί οι «δημότες» είναι οι αληθινοί ιδιοκτήτες του δήμου. Γιατί οι «δημότες» είναι αυτοί τους οποίους πρέπει να ακούμε, αυτοί με τους οποίους πρέπει να χαράξουμε μια καινούργια πορεία…   
Αλλά και γιατί το «ΣΥΝ» δηλώνει την ΣΥΝ-μετοχή κάποιου σε μια κοινή προσπάθεια. Δηλώνει το ΣΥΝ-οδηγό σε έναν κοινό δρόμο. Τη ΣΥΝ-δεση τριών διαφορετικών μερών, όπως είναι η ορεινή, η ημιορεινή και η πεδινή ζώνη που ΣΥΝ-αποτελούν τον δήμο μας. Δηλώνει τη ΣΥΝ-φωνία σε ένα κοινό πρόγραμμα. Δηλώνει τους ΣΥΝ-Κάτοικους σε έναν τόπο, που ΣΥΝ-βαδίζουν για να βελτιώσουν την ζωή τους. Υποστηρίζει τη ΣΥΝ-ομιλία μεταξύ μας, ώστε να ΣΥΝ-εννοηθούμε για τα κοινά μας προβλήματα και το πως θα τα αντιμετωπίσουμε…».

Την παράσταση, ωστόσο, έκλεψε η 12χρονη Κοραλία, ανιψιά του υπ. Δημάρχου Σικυωνίων, η οποία προλόγισε τον Μάρκο Λέγγα, αναδεικνύοντας στοιχεία του χαρακτήρα του:

«Όλα αυτά σας τα λέω για να καταλήξω στο εξής: οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν στο κινητό τους, στις γρήγορες κλήσεις, έναν αριθμό έκτακτης ανάγκης. Γι άλλους είναι το 166. Για άλλους το 100. Για άλλους ο αριθμός του παιδιού τους. Για άλλους ο αριθμός του γιατρού τους. Εγώ είμαι σε ηλικία που δεν χρειάζεται να ανησυχώ για τον γιατρό μου. Έτσι ο δικός μου αριθμός έκτακτης ανάγκης, μετά των γονιών μου, είναι ο αριθμός του Μάρκου. Και μπορεί να είμαι 12 χρονών και να μην ξέρω πολλά, αλλά είμαι βέβαιη για ένα πράγμα. Χρειάζεται να έχετε πάντα έναν αριθμό στις γρήγορες κλήσεις του κινητού σας, κάποιον που θα απαντήσει όταν βρεθείτε σε ανάγκη.

Ε, λοιπόν σας υπόσχομαι, ότι ακόμα κι αν δεν σας απαντήσει κανείς άλλος στον κόσμο, ο Μάρκος θα το κάνει. Γιατί είναι ένας άνθρωπος που ενδιαφέρεται για τους άλλους, ακόμα κι αν δεν είναι η 12χρονη ανιψιά του.

Και σε προειδοποιώ Μάρκο, το νου σου! Μην τυχόν και αλλάξεις, όταν βγεις δήμαρχος, γιατί θα έχεις να κάνεις μαζί μου και με τους φίλους μου.

Πιστεύω, λοιπόν, πως αν τον ψηφίσετε στις επόμενες εκλογές, θα πετύχετε κάτι μοναδικό. Θα βάλετε τον αριθμό του δημάρχου στις γρήγορες κλήσεις του κινητού σας…», σημείωσε η Κοραλία πριν καλέσει καταχειροκροτούμενη τον Μάρκο Λέγγα να ανέβει στην σκηνή…

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν δεκάδες επώνυμες προσωπικότητες του δήμου Σικυωνίων, ανάμεσα στις όποιες και πρόσωπα που θα στελεχώσουν τον Συνδυασμό στις εκλογές και θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close