Υγεία/Ομορφιά

Η θεραπεία της Πρόωρης Εκσπερμάτισης

Ένα από τα ανδρολογικά προβλήματα που ταλαιπωρεί πολλούς άνδρες, φέρνοντας τους συχνά σε απόγνωση, είναι και η πρόωρη εκσπερμάτιση. Όμως και αυτό το πρόβλημα θεραπεύεται!. Και δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να χρονοτριβεί ένας άνδρας που αντιμετωπίζει μια τέτοια δυσλειτουργία, από φόβο ή ντροπή.

Θεραπείες υπάρχουν και ειδικοί επιστήμονες που ασχολούνται συστηματικά με την αντιμετώπιση όλων των ανδρολογικών προβλημάτων υπάρχουν και είναι στη διάθεση όσων τους χρειάζονται.

Η φαρμακοθεραπεία, η ψυχολογική υποστήριξη και συμβουλευτική, καθώς και οι σεξουαλικές τεχνικές που καθυστερούν την εκσπερμάτιση μπορεί να βοηθήσουν τη σεξουαλική ζωή του ζευγαριού. Για πολλούς άνδρες ο συνδυασμός των θεραπειών έχει καλύτερα αποτελέσματα.

Μιλώντας λοιπόν για ειδικούς, θα παρουσιάσουμε την θεραπευτική προσέγγιση των κορυφαίων επιστημόνων της χώρας μας, που στελεχώνουν το Ανδρολογικό Ινστιτούτο Αθηνών. Μέχρι σήμερα, έχουν υποστηρίξει πάνω από 10.000 ασθενείς με πρόωρη εκσπερμάτιση.

Η συνδυαστική θεραπεία που προσφέρει το κέντρο, έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να παρέχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στο πιο σύντομο χρονικό διάστημα με τον μικρότερο αριθμό συνεδριών. Παράλληλα, το Ινστιτούτο είναι ανάμεσα στα λίγα, σε παγκόσμιο επίπεδο, που προσφέρουν μια αποτελεσματική θεραπεία για την πρόωρη εκσπερμάτιση με μετρήσιμα αποτελέσματα.

Στο Ανδρολογικό Ινστιτούτο Αθηνών οι επιστήμονες έχουν αναπτύξει και εφαρμόζουν ένα πλήρη διαγνωστικό έλεγχο που περιλαμβάνει λεπτομερές ιατρικό Ιστορικό, κλινική εξέταση και  απεικονιστικές εξετάσεις.

Οι εναλλακτικές για την αντιμετώπιση της πρόωρης εκσπερμάτισης περιλαμβάνουν τη θεραπεία σεξουαλικών διαταραχών, την ψυχοθεραπεία και τη φαρμακοθεραπεία. Για πολλούς άνδρες ο συνδυασμός αυτών των θεραπειών έχει καλύτερο αποτέλεσμα.

Η προσέγγιση που έχει αναπτυχθεί στο Ινστιτούτο, περιλαμβάνει μια συνδυασμένη φαρμακευτική αγωγή που έχει καλά αποτελέσματα από την πρώτη μέρα χορήγησης.

Η θεραπεία μίας ημέρας μπορεί να είναι αποτελεσματική λύση, η οποία όμως απευθύνεται στην πρόωρη εκσπερμάτιση ως σύμπτωμα. Για την επίλυση της υποκείμενης κατάστασης μπορεί να χρειαστεί σεξουαλική και γνωσιακή θεραπεία. 

Σε κάποιες περιπτώσεις, η σεξουαλική θεραπεία μπορεί να περιλαμβάνει πολύ απλά βήματα, όπως είναι η επίτευξη της καθυστέρησης της εκσπερμάτισης με τη βοήθεια του αυνανισμού,  η αποχή από τη συνουσία για κάποιο διάστημα και η επικέντρωση σε άλλες μορφές σεξουαλικού παιχνιδιού. 

Η προσέγγιση της γνωσιακής συμπεριφοριστικής θεραπείας, γνωστής ως συμβουλευτική, προσφέρει στο άτομο τη δυνατότητα να μιλήσει σε έναν επαγγελματία ψυχικής υγείας σχετικά με τις σχέσεις και τις εμπειρίες του. Η συμβουλευτική έχει περισσότερες πιθανότητες να είναι αποτελεσματική εάν συνδυαστεί με φαρμακοθεραπεία. 

Συγκεκριμένα φάρμακα και τοπικά αναισθητικά χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της πρόωρης εκσπερμάτισης. Ίσως χρειαστεί να δοκιμάσετε διαφορετικά φάρμακα και δοσολογίες πριν ο ιατρός εντοπίσει την κατάλληλη θεραπεία για εσάς. Είναι πολύ σημαντικό ο ιατρός που σας παρακολουθεί να έχει την εμπειρία που θα του επιτρέψει να σας χορηγήσει τη θεραπεία που είναι ακριβώς κατάλληλη για εσάς.

Και αυτό συμβαίνει με τους ιατρούς του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, στους οποίους μπορείτε άφοβα να εμπιστευθείτε τη θεραπεία σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close