Μια δήλωση της νέας διευθύντρια της CIA Τζίνα Χάσπελ ίσως αποτελεί μια ακόμα ένδειξη ότι οι σχέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών με την Τουρκία έχουν περάσει σε ένα διαφορετικό καθεστώς (status).

Συγκεκριμένα μιλώντας στο Πανεπιστήμιο της Λούισβιλ την Δευτέρα ανακοίνωσε ότι η αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών επιδιώκει να προσλάβει περισσότερους πράκτορες που να μιλούν ξένες γλώσσες, όπως Τουρκικά, προκειμένου να εξαλειφθούν τα κενά στην συλλογή των πληροφοριών.

Ειδικότερα η επικεφαλής της CIA, όπως αναφέρει η “Φωνή της Αμερικής” δήλωσε ότι έχει την πρόθεση να αυξήσει τον αριθμό των αξιωματικών που «σταθμεύουν» στο εξωτερικό και τόνισε την ανάγκη για περισσότερους πράκτορες με άπταιστα κινεζικά, αραβικά, φαρσί, γαλλικά, ισπανικά και τουρκικά.

Στην πρώτη δημόσια εμφάνισή της από τότε που ορκίστηκε ως επικεφαλής της CIA το Μάιο, η Χάσπελ χαρακτήρισε τη στροφή από την αντιτρομοκρατία, στην παραδοσιακότερη κατασκοπεία εναντίον εθνών – κρατών ως «στρατηγική προτεραιότητα».
Και πρόσθεσε ότι η ανάγκη καλύτερης συλλογής πληροφοριών σχετικά με τους σημερινούς αλλά και τους δυνητικούς ανταγωνιστές των ΗΠΑ συγκαταλέγεται μεταξύ των “δυσκολότερων θεμάτων” που αντιμετωπίζει η Υπηρεσία.

“Εστιάζουμε την προσοχή μας στα κράτη- έθνη που θεωρούμε αντίπαλους», είπε η Χάσπελ η οποία σύμφωνα με πληροφορίες μιλάει την Τουρκική γλώσσα.

πηγη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here