Ζαχαροπουλος: Καμία πρόοδος στα αντιπλημμυρικά στο Δήμο Σικυωνίων

0

-Οι Δημότες, ο τόπο μας, πέρασαν τραγωδίες από τις καταστροφές, σε όλα τα επίπεδα, που σημειώθηκαν στη περιοχή μας το 2013 και κυρίως τον Οκτώβριο του 2018, ένεκα των έντονων καιρικών φαινομένων.

-Σημειώθηκαν μεγάλες καταστροφές σε οικίες, καταστήματα, επιχειρήσεις, αυτοκίνητα, υποδομές , δίκτυα, γέφυρες φρεάτια κ.λ.π.

-Πέρασαν [7] χρόνια από το 2013 και [2] χρόνια από το 2018 και ελάχιστα πράγματα έγιναν σε αντιπλημμυρικά κ.α. έργα για την προστασία και αποφυγή παρόμοιων περιστατικών, με εξαίρεση τη κατασκευή της γέφυρας στον Ελισσώνα και τον ποταμό Κύριλλο, παρότι, ένεκα των καταστροφών, ο Δήμος Σικυωνίων χρηματοδοτήθηκε από το Κράτος με το ποσό των [3] εκ. ευρώ περίπου.

-Ευτυχώς που τα έντονα καιρικά φαινόμενα [ο ΙΑΝΟΣ] δεν έπληξαν πρόσφατα την περιοχή μας.

Δεν έγινε απολύτως ΤΙΠΟΤΑ για να κατασκευασθούν αντιπλημμυρικά κ.α. έργα προστασίας της περιοχής. Ακόμα εκκρεμούν, μετά από [2] χρόνια τα προγραμματισθέντα έργα.

-Η γέφυρα που κατασκευάσθηκε πριν από [5] χρόνια στον ποταμό Κύριλλο, στην παραλία, δεν ανταποκρίνεται στις τεχνικές προδιαγραφές για την αποφυγή παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον.

-Στην νέα γέφυρα πολύ κατασκευάσθηκε πρόσφατα στον ποταμό Κύριλλο, στον παράλληλο δρόμο της παραλίας, υπάρχουν εκκρεμότητες με τις σωληνώσεις και τα καλώδια που διέρχονται κάτω από την γέφυρα, με αποτέλεσμα να εγκυμονούν κίνδυνοι πλημμυρών.

-Δεν καθαρίστηκα τα ποτάμια σε μεγάλο βαθμό και δεν αποκαταστάθηκε ο ΧΥΤΑ Κιάτου, με αποτέλεσμα να εγκυμονούν κίνδυνοι από τα απορρίμματα κ.α. αντικείμενα που παρασύρονται από τους χειμάρρους και καταλήγουν στην πόλη και την θάλασσα.

ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ

Leave a Reply