Ζαχαροπουλος: Ελλείψεις από το Δήμο στο Αλιευτικό Καταφύγιο Κιατου

0

Θέματα για απάντηση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας, που έχουν

σχέση με τις κλοπές [3] ιδιωτικών σκαφών με τις μηχανές τους, καθώς και

θέματα που σχετίζονται με την περιποίηση και καθαριότητα του Αλιευτικού

Καταφυγίου.

-Σας γνωρίζω τα παρακάτω:

-Καταγγέλθηκε από ιδιοκτήτες ταχύπλοων κ.α. σκαφών, ότι από το Αλιευτικό Καταφύγιο του Δήμου μας, την Τετάρτη προς Πέμπτη 29/30-1-2020, εκλάπησαν [3] σκάφη με τις μηχανές τους, μεγάλης χρηματικής αξίας. [20/25.000 ευρώ έκαστο].

-Δεν γνωρίζω τις λεπτομέρειες των σοβαρών παράνομων αυτών πράξεων, καθώς και τις ενέργειες των αρμοδίων αρχών για αναζήτηση και ανεύρεση των στοιχείων των ανθρώπων που προέβησαν στις παράνομες αυτές πράξεις.

-Ο χώρος του Αλιευτικού Καταφυγίου, όπως είναι γνωστό, ανήκει στην αρμοδιότητα του Δήμου Σικυωνίων, ο οποίος έχει και την ευθύνη της προστασίας του, καθώς και την ευθύνη περιποίησης και καθαριότητάς του.

.Εκ των πραγμάτων ο Δήμος Σικυωνίων έχει και την ευθύνη της προστασίας των πάσης φύσεως σκαφών, οι ιδιοκτήτες των οποίων πληρώνουν ετήσια τέλη ελλιμενισμού των σκαφών τους και ετοιμάζονται να ασκήσουν αγωγές αποζημίωσης των σκαφών τους από τον Δήμο μας.

-Από το αποτέλεσμα προκύπτει ότι κανένα μέτρο φύλαξης και προστασίας των πάσης φύσεως σκαφών δεν είχε παρθεί από τους αρμόδιους παράγοντες του Δήμου και των Υπηρεσιών.

-Ερωτάται ο επικεφαλής της Δημοτικής αρχής, τα στελέχη της Δημοτικής αρχής που έχουν την αρμοδιότητα σε θέματα που σχετίζονται με το Αλιευτικό Καταφύγιο, ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. του Λιμενικού Ταμείου και οι αρμόδιες υπηρεσίες, σε ποιες ενέργειες είχαν προβεί μέχρι σήμερα για τη ασφαλή φύλαξη και προστασία των πάσης φύσεως σκαφών που ελλιμενίζονται στο Αλιευτικό Καταφύγιο, προκριμένου να αποφευχθεί το σοβαρό αυτό γεγονός. [Κάμερες- επαρκής φωτισμός, φύλαξη κ.λ.π.].

-Να υπογραμμισθεί το γεγονός της δυσφήμισης και απαξίωσης του Δήμου μας και της περιοχής, σε μια δύσκολη εποχή που τόσο ανάγκη έχουμε την προβολή και διαφήμισης του τόπου μας.

-Πέραν αυτού οι χώροι του Αλιευτικού Καταφυγίου είναι σε εγκατάλειψη από πλευράς περιποίησης και καθαριότητας.

-Επίσης διαπιστώνεται η έλλειψη φωτιστικών σωμάτων και πολλά φωτιστικά σώματα από τα υπάρχοντα έχουν καταστραφεί και χρίζουν αντικατάστασης.

-Κατόπιν αυτών, ζητάμε άμεσα να ενημερωθούν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι όλων Δημοτικών Παρατάξεων στο Δημοτικό Συμβούλιο, για το σύνολο των θεμάτων που έχουν σχέση με τα προαναφερόμενα.

ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ

Leave a Reply