Επικαιρότητα

ΕΣΑΜΕΑ: Θα θρηνήσουμε ζωές!

Με μια δραματική επιστολή της προς του αρμόδιους υπουργούς Υγείας και Εργασίας η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑΜΕΑ) κάνει έκκληση να βρεθεί άμεσα λύση για τα προβλήματα στο χώρο της υγείας και ειδικά του φαρμάκου, τα οποία αν συνεχισθούν θα κοστίσουν σε ανθρώπινες ζωές….
. Τα άτομα με αναπηρία σημειώνουν ότι οι φαρμακοποιοί ουσιαστικά εκβιάζουν καταστάσεις με κίνδυνο όμως τη ζωή ασθενών.

Η Ομοσπονδία περιγράφει με τα πιο μελανά χρώματα την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα άτομα με αναπηρία εξαιτίας των ελλείψεων σε φάρμακα και παροχών, ενώ ζητά και από τους φαρμακοποιούς να σταθούν στο ύψος τους.

Όπως σημειώνει: «Στην παρούσα στιγμή ζητούμε την άμεση αντιμετώπιση του θέματος, διότι πλέον υπάρχουν χρόνια πάσχοντες που αδυνατούν να προμηθευτούν τη φαρμακευτική τους αγωγή με ίδια οικονομικά μέσα.

Ο κίνδυνος να θρηνήσουμε ζωές είναι ήδη ορατός. Βρίσκεται πλέον μπροστά στην πόρτα χιλιάδων ασφαλισμένων που δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς τη λήψη φαρμάκων όπως είναι οι καρκινοπαθείς, παραπληγικοί – τετραπληγικοί, νεφροπαθείς, αιμορροφιλικοί, ινσουλινοεξαρτώμενοι διαβητικοί, συγγενείς καρδιοπαθείς, ψυχικά πάσχοντες κ.λπ. ».

Η οικονομική κρίση και η αναποτελεσματικότητα ικανών πολιτικών αντιμετώπισής της έχει αγγίξει με τον πιο σκληρό τρόπο την πλειονότητα των επαγγελματικών ομάδων και κατηγοριών. Αυτό όμως δεν αποτελεί ικανό λόγο να δικαιολογήσει την επιμονή μιας μεγάλης μερίδας φαρμακοποιών να εκβιάζουν καταστάσεις χρησιμοποιώντας ως ομήρους πολίτες που ανήκουν σε μία από τις πιο ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού όπως είναι οι χρόνια πάσχοντες, σημειώνει η Ομοσπονδία.

Τέλος ζητά την άμεση αντιμετώπιση του θέματος, διότι «πλέον υπάρχουν χρόνια πάσχοντες που αδυνατούν να προμηθευτούν τη φαρμακευτική τους αγωγή με ίδια οικονομικά μέσα.

Ο κίνδυνος να θρηνήσουμε ζωές είναι ήδη ορατός. Βρίσκεται πλέον μπροστά στην πόρτα χιλιάδων ασφαλισμένων που δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς τη λήψη φαρμάκων όπως είναι οι καρκινοπαθείς, παραπληγικοί – τετραπληγικοί, νεφροπαθείς, αιμορροφιλικοί, ινσουλινοεξαρτώμενοι διαβητικοί, συγγενείς καρδιοπαθείς, ψυχικά πάσχοντες κ.λπ.».

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα «Like» και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας…!

Προσφορές – you.gr Εδώ θα βρεις προϊόντα τεχνολογίας σε χαμηλές τιμές. Αγόρασε online σήμερα!Κάντε Click Εδώ >> Bαριέσαι; Παίξε Τάβλι και πολλά άλλα παιχνίδια με Έλληνες παίκτες online κάνε κλικ εδώ και ξεκίνα το παιχνίδι!

Ανοίξτε ένα λογαριασμό με τη bet365 σήμερα και λάβετε το 100% Μπόνους σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close