Επικαιρότητα

Επτά υποσχέσεις μέσα σε επτά ημέρες.

 

Μοιράζει ελπίδες για φοροελαφρύνσεις η ΝΔ
Διαδοχικές εξαγγελίες για φορο-ελαφρύνσεις και παροχές με στόχο να ενισχυθούν τα εκλογικά ποσοστά της ΝΔ
Η αγωνία της ηγεσίας του κόμματος για την άμεση ενίσχυση των εκλογικών ποσοστών του κόμματος, αλλά και η προσπάθεια στελεχών της ΝΔ, που θα διεκδικήσουν τον σταυρό προτίμησης των πολιτών, να βρεθούν σε μια καλή «σειρά» στην αφετηρία της μάχης, είναι τα δύο βασικά αιτία για τις διαδοχικές πλέον εξαγγελίες φορο-ελαφρύνσεων και παροχών, στις οποίες επιδίδονται πρόσωπα που ανήκουν στον στενό πυρήνα των συνεργατών του Α. Σαμαρά.
Ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος προσπαθεί να ισορροπήσει μεταξύ της σκληρής πραγματικότητας, αλλά και της ανάγκης να προβάλει έναν εναλλακτικό δρόμο για την έξοδο από την κρίση, δέχεται εισηγήσεις να αλλάξει την τακτική του, προκειμένου να μην κατηγορηθεί για λαϊκισμό. Ο ίδιος όμως αντιτείνει ότι δεν έχει δώσει το πράσινο φως για τέτοιου είδους εξαγγελίες και πως έχει μιλήσει και για δυσάρεστα μέτρα, όπως είναι το πάγωμα των προσλήψεων στο Δημόσιο.
Σύμφωνα με το «Έθνος», μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ δεν πείθονται και θυμίζουν -στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους- ότι μόλις την τελευταία εβδομάδα το κόμμα τους (είτε διά του προέδρου είτε διά των συνεργατών του) έχει δεσμευθεί για:
• Μείωση των φορολογικών συντελεστών επιχειρήσεων
• Μείωση των φορολογικών συντελεστών φυσικών προσώπων
• Μείωση του ΦΠΑ
• Επιστροφή των χρημάτων στους χαμηλοσυνταξιούχους
• Μείωση του κράτους χωρίς απολύσεις
• Κατάργηση του νόμου για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ιδιοκτητών ταξί
• Κατάργηση του νόμου για το τέλος στα ακίνητα
Τα ίδια πρόσωπα που διατυπώνουν τις ενστάσεις τους για την τακτική αυτή, σημειώνουν ότι οι δεσμεύσεις που δίνονται τώρα θα είναι ο βασικός αντίπαλος της ΝΔ, εάν κερδίσει τις επόμενες εκλογές. «Οσο λιγότερα λέμε σήμερα, τόσο καλύτερα θα είναι για το μέλλον», έλεγε χαρακτηριστικά έμπειρος κοινοβουλευτικός παράγοντας στο «Εθνος».
Η δυσφορία πάντως ενός σημαντικού τμήματος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας προκύπτει και από το γεγονός ότι ελάχιστοι ήταν εκείνοι που στήριξαν με συνεντεύξεις τους, την εβδομάδα που πέρασε, τη γραμμή Σαμαρά, έτσι όπως παρουσιάστηκε στη ΔΕΘ.
Με εξαίρεση τον Αρ. Σπηλιωτόπουλο, όλοι οι υπόλοιποι, που έκαναν παρεμβάσεις με συνεντεύξεις, ήταν οι άμεσοι συνεργάτες του Α.Σαμαρά, μέλη του στενού του επιτελείου.
ΠΗΓΗ: http://www.newsbeast.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close