Επιστρεπτέα προκαταβολή: Πάνω από 138.000 αιτήσεις για προνομιακά δάνεια 1 δισ. ευρώ

0

Πώς θα επιλεγούν οι τελικοί δικαιούχοι -Τις επόμενες 3-4 ημέρες προκαταβολή «έναντι» στους λογαριασμούς τους

Η διαδικασία επιλογής ξεκίνησε για τις σχεδόν 139.000 επιχειρήσεις που κατέθεσαν πρώτες αίτηση στο MyBusinessSupport της ΑΑΔΕ έως τις 21 Απριλίου, για να μοιραστούν το 1 δισ. ευρώ από τα χαμηλότοκα κρατικά δάνεια της επιστρεπτέας προκαταβολής.


Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, αφού διασταυρωθεί η εγκυρότητα των στοιχείων, το κατά πόσον πλήττονται από την κρίση ή πόσο τζίρο έχασαν οι επιχειρήσεις αυτές, οι τελικοί δικαιούχοι θα λάβουν «οριζόντια» τις επόμενες 3-4 ημέρες στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους οποίους δήλωσαν, μια προκαταβολή «έναντι», της τάξεως των 2.000 ή 3.000 ευρώ για όλους.

Στη συνέχεια, τις αμέσως επόμενες ημέρες και πριν τα μέσα Μαΐου, αναμένεται να καθοριστεί το τελικό ύψος της χρηματοδότησης, με τη βοήθεια ενός αλγόριθμου που θα λαμβάνει υπ’ όψιν και άλλες παραμέτρους όπως τον αριθμό των απασχολουμένων κάθε επιχείρησης, το ύψος του τζίρου τους κλπ ώστε να ιεραρχηθούν οι ανάγκες και να διοχετευθούν άμεσα τα ποσά, προς τις επιχειρήσεις που επίκειται να ανοίξουν άμεσα το προσεχές διάστημα.


Εκτός από εξαιρετικά χαμηλό επιτόκιο (κάτω και από 1% σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες) οι πληρωμές των δανείων θα ξεκινήσουν στα τέλη του 2021και θα πρέπει να εξοφληθούν μέχρι το 2025, εφόσον θα έχουν ξεπεράσει ως τότε την κρίση του COVID-19.


Παράλληλα, αύριο ολοκληρώνεται και η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στο MyBusinessSupport της ΑΑΔΕ και για επιχειρήσεις ή ελεύθερους επαγγελματίες (πλην ΑΕ) οι οποίοι πλήττονται λόγω Κορωνοϊού (με βάση τους ΚΑΔ) και δικαιούνται να ζητήσουν το επίδομα της έκτακτης οικονομικής στήριξης των 800 ευρώ.

ΠΗΓΗhttps://www.protothema.gr/economy/article/998730/epistreptea-prokatavoli-pano-apo-138000-aitiseis-gia-pronomiaka-daneia-1-dis-euro/

Leave a Reply