Κύριε Πρόεδρε της Νέας Δημοκρατίας, κατ αρχήν σας καλωσορίζουμε στη περιοχή μας, στον ιστορικό Δήμο Σικυωνίων .

-Η επίσκεψή σας στον Δήμο Σικυωνίων, μετά τις καταστροφές που σημειώθηκαν πρόσφατα λόγω των έντονων βροχοπτώσεων, πέραν των υποχρεώσεων που απορρέουν από τα καθήκοντά σας, τιμάει τη περιοχή μας και ευελπιστούμε να γίνει απαρχή μιας νέας δημιουργικής σχέσης με τη περιοχή, τους πολίτες και τους Δημότες.

-Θα σας εκθέσω τα προβλήματα που έχουν σχέση με τις πρόσφατες καταστροφές, καθώς και μια σειρά σοβαρών ζητημάτων που απασχολούν τον τόπο μας, με την ελπίδα και αισιοδοξία οι παρεμβάσεις σας να συμβάλουν στη καλύτερη δυνατή αντιμετώπισή τους. Βέβαια τη περιοχή μας απασχολούν κ.α. σοβαρά ζητήματα, σε όλα τα επίπεδα, δεν είναι όμως της παρούσας στιγμής.

1.-ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΑΠΌ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΝΤΟΝΕΣ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΙΣ.

-Δεν είναι ώρα για απόδοση ευθυνών, που φυσικά υπάρχουν, θα αναζητηθούν στην ώρα τους και θα αποδοθούν από τις αρμόδιες Υπηρεσίες.

-Είναι ώρα για αλληλεγγύη και συμπαράσταση στους συμπολίτες μας που επλήγησαν από τη κακοκαιρία, άμεση αποκατάσταση των ζημιών σε όλα τα επίπεδα και αποζημίωση των πληγέντων.

-Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε τη πρωτοβουλία τους Κράτους, της Περιφέρειας που κήρυξε τον Δήμο μας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

-Όπως καλά γνωρίζετε, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων, σημειώθηκαν μεγάλες καταστροφές στις υποδομές, σε όλο το εύρος της περιοχής, σε όλα τα επίπεδα. [Ύδρευση-αποχέτευση, άρδευση, δρόμοι, γέφυρες, παραλία, Σχολεία, κοινόχρηστοι χώροι, κτήρια, επιχειρήσεις, αυτοκίνητα, αγροτικές καλλιέργειες, γεωτρήσεις κ.λ.π.

-Οι καταστροφές που έγιναν στη πόλη του Κιάτου και τις Τ. Κοινότητες σε όλη την έκταση του Δήμου, πέραν των άλλων, δημιούργησαν μια σειρά προβλημάτων σε πολλές επιχειρήσεις, καταστήματα και οικίες της περιοχής με παρενέργειες και σοβαρές επιπτώσεις στη πρόοδο και ανάπτυξη της περιοχής, σε όλα τα επίπεδα.

-Οι αρμόδιες Υπηρεσίες και η Δημοτική αρχή ελπίζω να σας ενημερώσουν για όλα τα σοβαρά ζητήματα που προέκυψαν στην περιοχή μας.

-Θεωρώ ότι η συμβολή σας στην αντιμετώπιση και επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που προέκυψαν και η αποκατάσταση των ζημιών, καθώς και στην αποζημίωση των πληγέντων συμπατριωτών μας, θα είναι καθοριστική.

2.-ΝΕΡΟ

-Ένα μεγάλο ζήτημα που απασχολεί, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, τη πόλη του Κιάτου και την ευρύτερη περιοχή, καθώς και τις Δημοτικές ενότητες Στυμφαλίας και Φενεού, είναι η έλλειψη καθαρού νερού.

-Δυστυχώς, παρότι στη περιοχή μας υπάρχουν οι μεγαλύτεροι αποταμιευτήρες νερού στη Πελοπόννησο, [Λίμνη Στυμφαλίας και τεχνητή λίμνη-φράγμα Δόξα], η πόλη του Κιάτου και πολλές Τ. Κοινότητες της ευρύτερης περιοχής, στερούνται καθαρού νερού. Σκεφθείτε, αγοράζουν νερό από εταιρείες, εκτός από τους Δημότες της πόλης του Κιάτου και Τ. Κοινοτήτων, ακόμα και οι κάτοικοι των Τ. Κοινοτήτων Ασπροκάμπου, Ψαρίου κ.λ.π. που ευρίσκονται στις παρυφές της λίμνης Στυμφαλίας.

-Προς ενημέρωση σας γνωρίζω ότι, παρότι ο Δήμος Σικυωνίων έλαβε τα τελευταία χρόνια, από την αρμόδια Διεύθυνση Υδάτων Πατρών, τρείς αδειοδοτήσεις για μεταφορά νερού, από τη Στυμφαλία στη πόλη του Κιάτου και την ευρύτερη περιοχή, οι δυο άδειες έληξαν χωρίς αποτέλεσμα και υπάρχει πιθανότητα να λήξει και η τρίτη, χωρίς τελικά να υδροδοτηθούν οι κάτοικοι της πόλης του Κιάτου και της ευρύτερη περιοχής.

-Εκ του αποτελέσματος, η ανικανότητα και ανεπάρκεια του επικεφαλής και στελεχών της Δημοτικής αρχής μας οδήγησαν σ αυτό το αποτέλεσμα.

-Δε πρέπει να ξεχνάμε όμως και τις προϋποθέσεις που έθεταν οι Μ.Π.Ε. και οι αποφάσεις του Σ.τ.Ε. για την υδροδότηση των κατοίκων της Κορίνθου, που ποτέ δεν υλοποιήθηκαν και τώρα θέτουν, για τη μεταφορά του νερού στη περιοχή μας.

1.-Υδροδότηση όλων των Τ. Κοινοτήτων της Στυμφαλίας. Δεν έγινε ΤΙΠΟΤΑ.

2.-Σύγχρονα αρδευτικά δίκτυα στη περιοχή Στυμφαλίας.Δεν έγιναν στη ΒΑ Λεκάνη.

3.Διαχείριση υδατικού δυναμικού στο Υδατικό Διαμέρισμα Πελοποννήσου. Δεν έγινε ΤΙΠΟΤΑ.

4.-Αποχετευτικά δίκτυα και μονάδες επεξεργασίας λυμάτων. Δεν έγινε ΤΙΠΟΤΑ.

4.-Προστασία οικοσυστήματος στη Λίμνη –NATURA [ καθαρισμός –περιποίηση-εκβάθυνση-εμπλουτισμός της λίμνης -κόψιμο καλαμιών-καθαρισμός Χειμάρρων κ.λ.π.] Δεν έγινε σχεδόν ΤΙΠΟΤΑ.

-κ. Πρόεδρε, διερμηνεύοντας την αγωνία και τα συναισθήματα των κατοίκων της περιοχής, ζητάμε τις παρεμβάσεις σας για να επιλυθούν το ταχύτερο δυνατό τα σοβαρά αυτά ζητήματα, προκειμένου οι Δημότες να απολαμβάνουν καθαρό νερό.

3.-ΦΡΑΓΜΑ ΑΣΩΠΟΥ.

-Ένα πολύ μεγάλο ζήτημα που δεν αφορά μόνο τον Δήμο Σικυωνίων, αλλά συνολικά τον Νομό Κορινθίας. Το ενδιαφέρον και οι πρωτοβουλίες σας, για την επίλυση του σοβαρού αυτού ζητήματος και η συνέχιση των εργασιών, προκειμένου να αποπερατωθεί η κατασκευή του, θα είναι καθοριστικές.

4.-ΧΥΤΑ ΚΙΑΤΟΥ.

-κ. Πρόεδρε, στη περιοχή μας λειτουργούσε μέχρι το τέλος της δεκαετίας του 2010 ο ΧΥΤΑ Κιάτου, χωρίς δυστυχώς να λάβει ουδέποτε άδεια λειτουργίας.

Λόγω κορεσμού σταμάτησε η λειτουργία του, αλλά προκύπτουν πολύ σοβαρά προβλήματα με τη προστασία του περιβάλλοντος και του υδροφόρου ορίζοντα καθόσον τα τοξικά απόβλητα, τα «στραγγίδια» καταλήγουν, μέσω του ποταμού Ελισσώνα στη θάλασσα, στο κέντρο της πόλης του Κιάτου. Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία πρωτοβουλία για την επίλυση του σοβαρού αυτού προβλήματος.

-κ. Πρόεδρε, οι πρωτοβουλίες και οι παρεμβάσεις σας θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα είναι καθοριστικές, για την επίλυση του πολύ σοβαρού αυτό προβλήματος για τον Δήμο Σικυωνίων, αλλά και την ευρύτερη περιοχή.

5.-ΛΙΜΑΝΙ ΑΛΙΕΥΤΙΚΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ.

Το λιμάνι και το αλιευτικό καταφύγιο της πόλης είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας ανάπτυξης και προόδου της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.

κ. Πρόεδρε και σ αυτόν τον σοβαρό τομέα να πάρετε πρωτοβουλίες για χρηματοδοτήσεις έργων, προκειμένου να ενισχυθεί η εμπορική και η τουριστική ανάπτυξη του λιμανιού και του αλιευτικού καταφυγίου, που θα αποφέρουν οικονομικά κ.α. οφέλη στη τοπική κοινωνία.

-κ. Πρόεδρε, πέραν των προαναφερομένων, ευελπιστούμε να έχουμε τη συμπαράστασή σας σε όλα τα ζητήματα που αφορούν τον Δήμο Σικυωνίων και τους Δημότες, που έχουν σχέση με τα δικαιούμενα κονδύλια από Ευρωπαϊκούς και Εθνικούς πόρους.

-Η ποιότητα της ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών, καθώς και η ανάπτυξη της περιοχής σε όλα τα επίπεδα, είναι καθοριστικά ζητήματα, πρώτης προτεραιότητας.

-Οι κάτοικοι της περιοχής και ιδιαίτερα οι νέοι, τα παιδιά μας, έχουν ανάγκη στήριξης, για να δραστηριοποιηθούν και να παραμείνουν στην Ελλάδα μας, στον τόπο που γεννήθηκαν.

ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here