Επικαιρότητα

Επεισοδιακή συνεδρίαση Κοινοβουλευτικής Επιτροπής

 

Επεισοδιακή ήταν η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου που είχε ως αντικείμενο ακρόασης φορέων το φαινόμενο του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού, με «πρωταγωνίστρια» την πρόεδρο της Ομοσπονδίας Γονέων Αθηνών και μέλος του δ.σ. της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας, Διονυσία Αθανασοπούλου.

Όλα άρχισαν όταν λαμβάνοντας το λόγο, η κ. Αθανασοπούλου κατήγγειλε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ότι με τους χειρισμούς της στο θέμα των καταλήψεων, επιχειρεί να μετατρέψει τους μαθητές σε «χαφιέδες», φράση που προκάλεσε τις αντιδράσεις βουλευτών. Οι αντιδράσεις αυτές έγιναν ακόμα εντονότερες όταν η κ. Αθανασοπούλου, επιμένοντας στις καταγγελίες της, ανάρτησε στην αίθουσα συνεδρίασης της Επιτροπής πανό με το σύνθημα «Κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας».

Η κ. Αθανασοπούλου οδηγήθηκε τελικά στο γραφείο του φρουράρχου της Βουλής καθώς κατά την έξοδό της από την αίθουσα και σε διάδρομο του ισογείου, ξανάνοιξε το πανό, προκειμένου να το επιδείξει στους δημοσιογράφους που την ακολουθούσαν. Μετά από ολιγόλεπτη παραμονή στο γραφείο της φρουράρχου της Βουλής, έλαβε την άδεια να αποχωρήσει, συνοδεία αστυνομικού έως τη λεωφόρο Βασ. Σοφίας.

πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close