Επανασχεδιάζοντας τον πάγκο της κουζίνας

0
ανακαίνιση
ανακαίνιση

Μία κάτοψη της υφιστάμενης κουζίνας σας με τη βοήθεια μιας λίστας των τρεχουσών αναγκών σας είναι το πρώτο βήμα που πρέπει να γίνει για να προχωρήσετε στην ανακαίνιση της κουζίνας σας και να δημιουργήσετε έναν απόλυτα εργονομικό χώρο εκμεταλλευόμενοι το κάθε εκατοστό.

Αυτό σας βοηθά να παραλείψετε σημεία που με την υπάρχουσα διάταξη δεν σας χρειάζονται και να δημιουργηθεί χώρος για νέες ιδέες σχεδιασμού κουζίνας.

Οι πάγκοι της κουζίνας είναι ένα εξαιρετικό σημείο για να ξεκινήσετε. Πρώτον, επειδή είναι εξαιρετικά ορατοί. Δεύτερον, οι πάγκοι κουζίνας αποτελούν αναπόσπαστο μέρος κάθε κουζίνας και έχουν καθημερινή χρήση. Και τρίτον, σχεδόν κάθε ιδιοκτήτης σπιτιού, ειδικά εκείνοι που περνούν πολύ χρόνο στην κουζίνα τους, ονειρεύεται να αποκτήσει έναν λειτουργικό και μοντέρνο πάγκο.

Είτε για αισθητικούς είτε για λειτουργικούς σκοπούς, οι πάγκοι της κουζίνας είναι τόσο σημαντικοί που μπορούν να φτιάξουν ή να χαλάσουν την εμφάνιση μιας κουζίνας. Εκτός από την εμφάνιση, τον τύπο υλικού και τις απαιτήσεις συντήρησης διαφόρων τύπων πάγκων κουζίνας, λάβετε υπόψη το ποσό και τον τύπο χρήσης που είναι πιθανό να αποκτήσει.

Παρακάτω βρίσκετε μερικές ιδέες για τον καινούριο πάγκο της κουζίνας σας:

Οι πάγκοι κουζίνας από γρανίτη γίνονται πιο προσιτοί για τον μέσο ιδιοκτήτη σπιτιού. Διατίθενται σε μια σχεδόν απεριόριστη ποικιλία στυλ, χρωμάτων και σχεδίων. Μαζί με τον ψαμμίτη, ο γρανίτης θεωρείται από πολλούς ως ένα από τα ποιοτικότερα υλικά για τον πάγκο της κουζίνας. Οι πάγκοι κουζίνας με βασικό υλικό την πέτρα, ωστόσο, είναι περισσότερο βαριοί. Αν μάλιστα συνδυαστούν στο κάτω μέρος τους με πιο χαμηλής ποιότητας ξύλινα ντουλάπια, μέσα σε λίγο χρόνο θα αντιμετωπίσετε τα πρώτα προβλήματα, με τα ντουλάπια να κρεμούν από το βάρος της πέτρας και να χρειάζονται αντικατάσταση.

Τι θα πρέπει να λάβετε υπόψη για την επιλογή του κατάλληλου πάγκου κουζίνας;

Ένα σημαντικό σημείο που πάντα θα έχετε στο μυαλό σας είναι το οικονομικό. Σίγουρα οι καιροί είναι δύσκολοι, αν όμως η ανακαίνιση της κουζίνας σας αποτελεί μονόδρομο, τότε φροντίστε να επενδύσετε λίγα παραπάνω χρήματα σε ποιοτικά υλικά, ώστε να διατηρηθεί σε ένα βάθος χρόνου.

Έπειτα, καλείστε να σκεφτείτε τι στυλ θέλετε να δώσετε στην κουζίνα σας. Ρομαντικό ή μοντέρνο; Μίνιμαλ ή μάξιμαλ; Αναλόγως το γούστο σας και την προσωπικότητά σας, θα διαλέξετε το στυλ και τα υλικά που θα μπορέσουν να αναδείξουν τον χαρακτήρα σας. Μάλιστα, με μια σωστή καθοδήγηση από τα έμπειρα συνεργεία των εταιρειών ανακαινίσεων, θα πετύχετε ένα άρτιο και αρμονικό αποτέλεσμα.

Κάτι ακόμα που πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά είναι οι αποθηκευτικοί χώροι. Συνήθως οι κουζίνες είναι από τα μικρότερα δωμάτια ενός σπιτιού, όμως ο χώρος είναι κάτι παραπάνω από χρήσιμος. Γι’ αυτό, φροντίστε να εξασφαλίσετε αρκετά και ευρύχωρα ντουλάπια στον πάγκο κουζίνας που θα εγκαταστήσετε.

Τέλος, είναι σημαντικός και ο φωτισμός πάνω από τον πάγκο της κουζίνας. Επειδή ο πάγκος είναι συνήθως το σημείο όπου προετοιμάζουμε τα καθημερινά γεύματα, φροντίστε να επενδύσετε σε έναν καλό φωτισμό.

Γνωρίζοντας τις καθημερινές σας ανάγκες και καταλήγοντας στο καλύτερο για εσάς στυλ, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν μοντέρνο και χρηστικό πάγκο που αποτελεί ένα από τα πλέον βασικότερα σημεία μιας κουζίνας.

Απάντηση