Επικαιρότητα

Εξι μήνες παράταση για να αρχίσει η μπίζνα με τα σκουπίδια …

Ο κάθε δήμαρχος κάνει πάρα πολλά έργα. Μικρά, μεγάλα, όμορφα, άσχημα, ακριβά, φτηνά, δεν έχει σημασία για το θέμα που με απασχολεί. Τα πολλά έργα είναι ένας από τους πολλούς λόγους που εκλέγονται για δεύτερη ή τρίτη θητεία.

Ο δικός μας δήμαρχος, θα μπορούσε αντί πεζοδρομίων και πλατειών να είχε αποκαταστήσει τη χωματερή και να έχει φτιάξει ένα εργοστάσιο λιπασματοποίησης οργανικών απορριμμάτων. Αν το είχε κάνει, θα είχε λύσει το πιο σημαντικό πρόβλημα του δήμου αλλά, σήμερα θα ήταν στο σπίτι του … Δεν ξέρω καν αν η κοινωνία ήθελε να ξοδέψει τα λεφτά του δήμου σε ένα εργοστάσιο διαχείρισης απορριμμάτων …

Προσωπικά θα είχα επιλέξει να είμαι σπίτι μου αλλά να έχω λύσει το πρόβλημα διαχείρισης απορριμμάτων.

Το ερώτημα σήμερα είναι : τι προλαβαίνει κανείς να κάνει σε 6 μήνες εκτός από το να βάλει δεματοποιητές και, αντί να στέλνει τα σκουπίδια στη χωματερή, να τα κάνει πακέτα προς μελλοντική χρήση ?

Θα θυμηθείτε βέβαια ότι για πολλά χρόνια, όλοι λένε ότι είμαστε στο παρά πέντε … αλλά ουδείς έχει κάνει ένα τολμηρό βήμα. Φτάσαμε σήμερα σε διαγωνισμούς ΣΔΙΤ προσπαθώντας να βρούμε ιδιώτες που θα βάλουν χρήματα να επενδύσουν δίχως να έχουν αρθεί οι λόγοι που η αυτοδιοίκηση δεν κατάφερε να λύσει το πρόβλημα : χωροθετήσεις και πολιτική βούληση !

Θυμάμαι ακόμα έναν δήμαρχο της Αττικής και της αριστεράς που μου έλεγε πόσο σημαντικός είναι ένας ΚΔΑΥ έστω και με ΣΔΙΤ. Μα εμάς δεν μας έλειψαν τα χρήματα !

Τι περιμένω τους επόμενους μήνες ? Μάχες για την εγκατάσταση των δεματοποιητών, η εγκατάσταση των οποίων θα επιταχυνθεί με πρόσχημα τα πρόστιμα και προκήρυξη έργων ΣΔΙΤ όπως ξεκίνησαν στην Μακεδονία.

Μεταξύ μας … αυτό λέγεται μπίζνα και διαχείριση ανικανότητας, όχι πολιτική. Δεν χρειάζονται άξιοι ούτε άριστοι για να προχωρήσουν τέτοιες «λύσεις». Το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι ότι οι δήμαρχοι θα επαναλάβουν αυτό που λένε 20 χρόνια τώρα : μα είμαστε στο πάρα πέντε, δεν υπάρχει άλλη λύση. Μοιάζει με 20ετές ομόλογο που φτάνει στη λήξη του … και έχει αποδόσεις !

Λάμπρος Κωστάρας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close