Ζούμε ιστορικές στιγμές στο Κιάτο” τόνισε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος.

Ο Δήμαρχος παραχώρησε συνέντευξη τύπου παρουσία του Γενικού Γραμματέα Υποδομών Γιώργο Δέδε και υπηρεσιακών παραγόντων και υπεγράφη η σύμβαση του έργου: “Έργα προστασίας λιμενικών υποδομών Κιάτου Α’ φάση Επέκταση Αλιευτικού καταφυγίου”, προϋπολογισμού 870 χιλιάδων ευρώ.

Η συγκεκριμένη σύμβαση αφορά την κατασκευή της πρώτης φάσης της επέκτασης του αλιευτικού καταφυγίου προκειμένου να προστατευτεί από τους ανέμους και να μπορέσουν να προχωρήσουν στην Β΄φάση του έργου που δρομολογείται να κατασκευαστεί και να λειτουργήσει σαν καταφύγιο τουριστικών σκαφών!

“Πρόκειται για αίτημα δεκαετιών” είπε ο Δήμαρχος.. Πριν πέσουν όμως οι υπογραφές με τον.. απερχόμενο Γενικό γραμματέα υποδομών και την ανάδοχο εταιρεία ο Σπύρος Σταματόπουλος είπε χαρακτηριστικά ότι στο Κιάτο γράφεται ιστορία και την συγκεκριμένη ιστορία την γράφουν οι πολίτες.

Τόνισε πως πρόκειται για έργα που θα απογειώσουν τον Δήμο. Κάνοντας μια αναδρομή σημαντικών έργων ξεχώρισε τρία, και όπως ο ίδιος είπε: “Είτε έμεσα είτε έμμεσα έχουν την υπογραφή του Γιώργου Δέδε” Η υδροδότηση της πόλης του Κιάτου και των όμορων χωριών από τη Στυμφαλία. Η πρώτη φάση που υπογράφηκε σήμερα και αφορά την ανάπτυξη και την ανάδειξη του λιμανιού. Το αρχαίο θέατρο.

Ο Σπύρος Σταματόπουλος εξηγεισαι πως ένα τέτοιο έργο θα έχει τεράστια οφέλη, αλλά και κέρδη στο Δήμο και όχι μόνο αφού θα αποτελεί ένα στολίδι για την Κορινθία, και θα ανοίξει νέες θέσεις εργασίας στον λιμένα. Ο Υποψήφιος πλέον Περιφερειάρχης Γιώργος Δέδες ήταν πιο λακωνικός λέγοντας χαρακτηριστικά: “ Σήμερα παίρνει σάρκα και οστά το πρώτη βήμα μιας σειράς παρεμβάσεων για την ανάδειξη του λιμανιού του Κιάτου”, “ Είναι πλεονέκτημα για την Κορινθία ότι υλοποιείται αυτή η υποδομή και ο σύντομος χρόνος εκτέλεσης είναι 10 μήνες”.

Η σημερινή μέρα αφήνει μια εικόνα ικανοποίησης και αισιοδοξίας για τα έργα που δρομολογούνται και υλοποιούνται στον Δήμο Σικυωνίων, αλλά επειδή σφίγγει και ο εκλογικός κλοιός δε θα μπορούσε να σχολιαστεί και “καλή” συνεργασία της Δημοτικής Αρχής με τον Γραμματέα Γενικών Υποδομών Γιώργο Δέδε..

Ο Δήμαρχος ευχήθηκε μάλιστα να έχει την ίδια καλή συνεργασία μαζί του και με την καινούργια του “μελλοντική” αρμοδιότητα.

Δεδομένη η διάθεση για καλή συνεργασία…Γιατί εμείς τα λέγαμε…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here