Ελ. Βενιζέλος: Αυξάνονται οι πτήσεις εσωτερικού από αυτή την εβδομάδα

0

Με ακόμη αυστηρότερους ελέγχους και διαδικασίες λόγω κορωνοϊού αυξάνονται από αυτή την εβδομάδα, σταδιακά, οι πτήσεις εσωτερικού στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, με την αυστηρή εφαρμογή των εγκεκριμένων υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας για την εβδομάδα από τις 25 έως τις 31 Μαΐου, το σύνολο των πτήσεων είναι 570, εκ των οποίων 496 εσωτερικού και 74 διεθνείς. Ενδεικτικά, για την προηγούμενη εβδομάδα (18-24 Μαΐου) το σύνολο των προγραμματισμένων πτήσεων, τσάρτερ και επαναπατρισμού ήταν 524 των οποίων 448 ήταν οι πτήσεις εσωτερικού και μόλις 76 οι διεθνείς.

Με βάση τα στοιχεία από το Eλ. Βενιζέλος, από τη νέα εβδομάδα ενισχύονται οι συχνότητες στις πτήσεις του εσωτερικού κυρίως από την Aegean και την Sky Express, ενώ για τα δρομολόγια του εξωτερικού η κατάσταση ουσιαστικά παραμένει ως έχει, με λιγοστά τα υφιστάμενα δρομολόγια και μετρημένες τις ανακοινώσεις από τις αεροπορικές για τον Ιούνιο και μετά.

Εν όψει της απελευθέρωσης των πτήσεων στο δίκτυο εσωτερικού από 25/5, το Ελ. Βενιζέλος έχει λάβει μέτρα με νέες διατάξεις καθισμάτων, απολυμαντικά σε πάνω από 300 σημεία, πλεξιγκλάς, ειδικές σημάνσεις για την τήρηση της απαραίτητης απόστασης 1,5 μέτρου κ.τ.λ., ενώ παρέχει εκτενή ενημέρωση στους ταξιδιώτες για τους οποίους η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική, ήδη από την είσοδο στο αεροδρόμιο.

Από σήμερα «η αγορά εσωτερικού θα εξυπηρετείται χωρίς περιορισμούς με περισσότερες πτήσεις και με αυστηρή προσήλωση σε ό,τι ορίζουν τα εγκεκριμένα υγειονομικά πρωτόκολλα της χώρας, δεδομένου ότι το Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και ακολουθεί πιστά της οδηγίες του».


Οι πτήσεις εξωτερικού
Ως προς τις πτήσεις εξωτερικού, ήδη μέσα στο Μάιο εκτελούνταν πτήσεις (κυρίως επαναπατρισμού) προς/από Βρυξέλλες (Aegean), Ζυρίχη και Γενεύη (Swiss), Σόφια (Bulgaria Air), Βουκουρέστι (Tarom), Παρίσι (Air France), Ντόχα (Qatar) και Πεκίνο (Air China).

Με βάση τον σημερινό προγραμματισμό, από τις 25 Μαίου και μετά η Aegean ξεκινά επιπλέον με Φραγκφούρτη και Γενεύη και έπονται Ζυρίχη και Μόναχο, στις 2 Ιουνίου ξεκινά η Eurowings στη σύνδεση με Αμστερνταμ, η British Airways έχει εντάξει το Λονδίνο από το αεροδρόμιο της Αθήνας από τις 19 Ιουνίου, η airBaltic τη Ρίγα στις 23 Ιουνίου. Aκολουθούν στις 25 Ιουνίου η Ryanair με τη σύνδεση για Λονδίνο, η Air Canada για Μόντρεαλ και Τορόντο, η Emirates από 1η Ιουλίου στη σύνδεση με Νέα Υόρκη και Ντουμπάι, η Delta από 2 Ιουλίου επίσης για Νέα Υόρκη και η American για Σικάγο στις 7 Ιουλίου.

Στις εταιρείες που έχουν επικοινωνήσει την σταδιακή αποκατάσταση του ευρωπαϊκού τους δικτύου, περιλαμβάνοντας και την Ελλάδα στα πλάνα τους είναι η KLM που ξεκινά στις 6 Ιουνίου, συνδέοντας το Άμστερνταμ με την Αθήνα, η Air France, η οποία πέραν του Ελ. Βενιζέλος από το Μάίο, επαναφέρει από τα τέλη Ιουνίου και την σύνδεση με το Ηράκλειο Κρήτης από το Παρίσι, καθώς επίσης και η Volotea, η οποία ξεκινά με την ενίσχυση του δικτύου εσωτερικού και τη σύνδεση Αθήνας- Κέρκυρας και Σαντορίνης με Θεσσαλονίκη.

πηγη

Απάντηση