Ελληνικά αεροσκάφη πετούν πάνω από τα Σκόπια – Καλωσορίζουν την ένταξη στο ΝΑΤΟ

0

Δύο αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας της Ελλάδας συνοδευόμενα, από δύο αμερικανικά πολεμικά μαχητικά, θα πετάξουν το μεσημέρι της Παρασκευής (29 Μαΐου) πάνω από τους αιθέρες των Σκοπίων καλωσορίζοντας την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ. Τα αεροπλάνα θα πετάξουν κατά μήκος του ποταμού Βαρδάρη.

Τα αεροσκάφη των ΗΠΑ απογειώθηκαν την Πέμπτη από την πολιτεία της Νότιας Ντακότα πραγματοποιώντας 30 ώρες πτήση χωρίς διακοπή. Τα αεροπλάνα θα πετούν πάνω από τη Βόρεια Μακεδονία σε υψόμετρο 1.500 μέτρων και η πτήση τους θα συνοδεύεται από δυνατούς κρότους, σπάζοντας το φράγμα του «ήχου». Οι 29 χώρες μέλη του ΝΑΤΟ υπέγραψαν το πρωτόκολλο ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας τον Φεβρουάριο του 2019, το οποίο στη συνέχεια επικυρώθηκε από τα εθνικά κοινοβούλιά τους.

Και επίσημα η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας έγινε το 30ο μέλος του Βορειοατλαντικού Συμφώνου στις 27 Μαρτίου, «μιας οικογένειας σχεδόν ενός δισεκατομμυρίου ανθρώπων», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ. Λίγες μέρες αργότερα η σημαία της Βόρειας Μακεδονίας σηκώθηκε δίπλα στις υπόλοιπες 29 των κρατών – μελών στο αρχηγείο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες και στα υπόλοιπα γραφεία του.

Leave a Reply