Του Βασίλη Λιάκη*

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Κιάτο το 1977 και είμαι ελεύθερος επαγγελματίας. Έχω εργαστεί στο παρελθόν ως υπάλληλος του δήμου Σικυωνίων και συγκεκριμένα ως οδηγός, ενώ έχω διατελέσει και δύο χρόνια ιδιωτικός υπάλληλος. Από το 2002 έως το 2016 διατηρούσα πρακτορείο ΠΡΟΠΟ στο Κιάτο Κορινθίας.

Αποφάσισα να κατέβω στις εκλογές του 2019 ως υποψήφιος κοινοτικός σύμβουλος στο τοπικό ψηφοδέλτιο του Κιάτου με τον συνδυασμό «συνΔΗΜΟΤΕΣ» του Δήμου Σικυωνίων και υποψήφιο Δήμαρχο τον Μάρκο Λέγγα, με στόχο να βάλουμε τον δήμο μας μπροστά σε όλες τις εξελίξεις.

Μαζί με τον κ. Λέγγα, μία υγιή δύναμη του τόπου μας έναν ικανό και ενεργό επιχειρηματία, με καινοτόμες ιδέες μέλλον και όραμα για τον τόπο μας, θα προσπαθήσουμε να σταθούμε δίπλα στους ανθρώπους που αγωνίζονται, που υποφέρουν, που βρίσκονται στο οικονομικό και κοινωνικό περιθώριο.

Δεν θα μπορούσα να αρνηθώ την πρόταση αυτή γνωρίζοντας καλά τις δύσκολες καταστάσεις που βιώνει ο τόπος μας. Καθημερινά βλέπουμε καταστήματα να κλείνουν και να χάνονται επενδυτικά προγράμματα, τα οποία θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας, λόγω της ανικανότητας της απερχόμενης δημοτικής αρχής να φύγει από τα στερεότυπα και να προχωρήσει ένα βήμα παρακάτω. Χρειαζόμαστε ένα σχέδιο αστικής και τοπικής ανάπτυξης, με στόχο την ενίσχυση του εμπορίου, της επιχειρηματικότητας και του τουρισμού, τα οποία αποτελούν σημείο αναφοράς και εφαλτήριο της ανάπτυξης. Όλα αυτά είναι υπόθεση της αυτοδιοίκησης ακόμα και σε τομείς, όπου το κράτος πρέπει να δίνει κατευθύνσεις και η αυτοδιοίκηση να εξειδικεύει και να υλοποιεί.

Γιατί η καινοτομία δεν είναι μόνο τεχνολογική και επιστημονική όπως πολλοί πιστεύουν. Εμείς, σε συνεργασία με ιδιωτικούς και κοινωνικούς φορείς, θα προσπαθήσουμε να δώσουμε στο κέντρο της πόλης ώθηση ανάπτυξης και κοινωνικής επιχειρηματικότητας. Θα δημιουργήσουμε ένα ιδανικό περιβάλλον, μέσα στο οποίο νέοι επιχειρηματίες θα μπορούν να αναπτύξουν τις ιδέες τους, προσφέροντας, παράλληλα, στην κοινωνία. Θα δώσουμε κίνητρα σε νέους επιχειρηματίες, να αποκτήσουν δραστηριότητα, ενώ παράλληλα θα ξαναζωντανέψουμε το κομμάτι της πόλης που έπληξε η κρίση. Έτσι αντιλαμβανόμαστε τον ρόλο μας και την ευθύνη μας απέναντι στους δημότες. Το έκαναν και άλλοι δήμοι -γιατί όχι κι εμείς;

Στόχος μας είναι να μετατρέψουμε την περιοχή μας σε σημείο προσέλκυσης αγοραστικού κοινού και αναγνωρίσιμο κόμβο δημιουργικής δραστηριότητας. Ως δήμος έχουμε όλα τα εφόδια για να οδηγηθούμε στην ανάπτυξη. Έχουμε μεγάλη αγροτική παραγωγή, έχουμε το λιμάνι μας, έχουμε την παραλία μας. Όλα αυτά θα είναι αρκετό να τα αναδείξουμε με σύγχρονες και έξυπνες διαφημιστικές καμπάνιες και άλλες καινοτόμες ιδέες.

Μία τέτοια καινοτόμος ιδέα είναι αυτή που αφορά την καθημερινότητα. Πρόκειται για τον «δήμαρχο στο τετράγωνο», όπως τον περιέγραψε ο Μάρκος Λέγγας στην ομιλία του κατά την παρουσίαση της Ιδρυτικής Διακήρυξης. Κάθε πόλη και χωριό θα χωρίζεται σε οικοδομικά τετράγωνα και οι δημότες θα κληθούν να γίνουν «Εκπρόσωποι του Οικοδομικού Τετραγώνου», ή αλλιώς «Δήμαρχοι στο τετράγωνο». Ο κάθε «Δήμαρχος στο τετράγωνο» θα καταγράφει τα κακώς κείμενα του οικοδομικού τετραγώνου, το οποίο εκπροσωπεί: Κατεστραμμένες πλάκες στα πεζοδρόμια, λακκούβες στους δρόμους, καμένες λάμπες, χαλασμένους κάδους απορριμμάτων και άλλα ζητήματα καθημερινότητας. Τα θέματα αυτά θα τα αναδεικνύει, θα τα καταθέτει στην αρμόδια υπηρεσία και θα παρακολουθεί την επέμβαση των υπηρεσιών για την λύση τους. Κάθε «δήμαρχος στο τετράγωνο» θα μπορεί να παρίσταται στο δημοτικό συμβούλιο και να θέτει θέματα που αφορούν το «οικοδομικό τετράγωνο», στο οποίο είναι «δήμαρχος». Με τον τρόπο αυτό θα εξασφαλίσουμε την ενεργό συμμετοχή μιας μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο.

Αγαπητοί συνδημότες.

Στις δημοτικές εκλογές του 2019 δίνετε στον δήμο μας μια σπουδαία ευκαιρία να αλλάξει πορεία, να διεκδικήσει και να κερδίσει όλα όσα του αξίζουν και πολλά περισσότερα. Απαιτείται καθαρή πολιτική σκέψη, ενότητα και σχέδιο. Όλοι οι συνδημότες αξίζουμε ένα καλύτερο αύριο. Αφήνοντας πίσω την στασιμότητα και τις χαμένες ευκαιρίες.

Σας καλώ να ενώσουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας δημιουργώντας μία ένωση δημοτών υγιών δυνάμεων και φορέων, ώστε να μετατρέψουμε το «Α» της Ανέχειας που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια, στο ελπιδοφόρο «Α» της Ανάπτυξης, της Αλληλεγγύης και της Ασφάλειας.

Μόνο με αυτό τον τρόπο θα μπει ο δήμος στην κορυφή.

*Ο κ. Βασίλης Λιάκης είναι υποψήφιος κοινοτικός σύμβουλος στο τοπικό συμβούλιο Σικυωνίων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here