Επικαιρότητα

Εκκληση του Καναδού ΥΠΟΙΚ στην ΕΕ για επίλυση της ελληνικής κρίσης χρέους

 

Επικρίσεις κατά της ΕΕ για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην Ελλάδα διατύπωσε ο υπουργός Οικονομικών του Καναδά Τζιμ Φλάερτι. Επισήμανε μάλιστα τον κίνδυνο να ξεσπάσει κρίση στο παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα εάν η Ευρώπη δεν αντιμετωπίσει σωστά την κρίση χρέους της Ελλάδας.

Ο Φλάερτι ανέφερε ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ομάδας των 20 (G20) θα εξετάσουν τα προβλήματα της Ελλάδας στην συνάντησή τους στην Ουάσινγκτον, σήμερα. Οι υπουργοί Οικονομικών της Ομάδας των Επτά G7 επίσης συζήτησαν σχετικά με την Ελλάδα στη συνάντησή τους στη Γαλλία νωρίτερα αυτό το μήνα.

«Το υπ΄ αριθμόν ένα θέμα για το οποίο θα μιλήσουμε αύριο (σήμερα) το βράδυ στο δείπνο -όπως κάναμε και στην Μασσαλία στην G7- είναι ότι η Ευρώπη πρέπει να επιλέξει ποιον δρόμο θα ακολουθήσει, πρέπει να χειριστούν αυτό το ζήτημα σχετικά με την Ελλάδα», δήλωσε μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CBC.

Ο Φλάερτι σημείωσε ότι οι ευρωπαϊκές χώρες θα μπορούσαν να «προπορευθούν στο παιχνίδι» εάν επέλεγαν να αυξήσουν το κεφάλαιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας (ΕΜΧΣ) στο 1 τρισεκατομμύριο ευρώ από τα 440 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η ομάδα BRICS των αναδυόμενων οικονομιών -Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Νότια Αφρική- θα μπορούσε να στηρίξει την ευρωζώνη, πιθανώς αγοράζοντας κρατικά ομόλογα, αν και παραμένει ασαφές εάν πρόκειται να καταρτιστεί ένα συγκεκριμένο σχέδιο για αυτό.

«Η G20 είναι μια ευρύτερη ομάδα, κάτι που είναι καλό γι΄ αυτή τη συζήτηση. Μπορεί να θελήσουμε οι χώρες της BRICS να λάβουν μέρος διαμέσου του ΔΝΤ», ανέφερε ο Φλάερτι, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close