Οικονομία

Ειδικός φόρος σε όλα τα ακίνητα μέσω ΔΕΗ

 

Κόβεται ένας μισθός από όλους τους αιρετούς άρχοντες – Έκκληση στους εφοπλιστές να βοηθήσουν.

Ειδικό τέλος στην ακίνητη περιουσία που θα εισπραχθεί μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ αποφάσισε η κυβέρνηση προκειμένου όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών να συλλέγουν άμεσα νέα κονδύλια.

Το τέλος στα ακίνητα θα είναι μεσοσταθμισμένο – Θα ξεκινά από 0,5 ευρώ και θα φτάνει τα 10 ευρώ.

Οι λεπτομέρειες θα δοθούν την Τρίτη και όπως δεσμεύτηκε ο κ. Βενιζέλος το νέο τέλος θα εφαρμοστεί αφού ληφθούν υπόψη και κοινωνικά κριτήρια.

Υποστήριξε πάντως ότι δεν υπάρχει καμία πλέον επιβάρυνση στους Έλληνες πολίτες χρειάζεται όμως ένας μηχανισμός άμεσης απόδοσης.

Η αλήθεια όμως είναι ότι ,όπως ανέφερε ο κ. Βενιζέλος,υπάρχουν σοβαρές υστερήσεις στα έσοδα. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζονται 2 δισ. ευρώ ή 1% του ΑΕΠ.

Το πρωτογενές έλλειμμα το 2009 ήταν πάνω από 24 δισ. ευρώ και το 2010 ήταν 11,2 δισ. ευρώ.

Το 2011 θα είναι στα 1,8 δισ. ευρω. Αυτό σημαίνει όπως είπε ο υπουργός οικονομικών ότι « εάν εφαρμόσουμε τους στόχους το 2012 θα έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα 3 δισ. ευρώ».

Ο κ.Βενιζέλος διέψευσε τις φήμες για την επικείμενη χρεοκοπία της Ελλάδας και επανέλαβε ότι δεν είναι είναι οργανωμένη σπέκουλα που αφορά το ευρώ τονίζοντας «είμαστε σε επαφή με τον επίτροπο Όλι Ρεν – Δεν υπάρχει πρόβλημα με τη συμφωνία μας με την Τρόικα.

Η στάση ορισμένων κρατών μελών είναι το πρόβλημα μας. Όχι η Τρόικα. Για παράδειγμα άλλα κράτη δέχονται πολιτικές πιέσεις στο εσωτερικό τους, ή προβλήματα με τις τράπεζες τους, κι έτσι μεταφέρονται αυτά τα προβλήματα στην ευρωζώνη».

Παράλληλα το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε περικοπή ενός μισθού από όλους τους αιρετούς άρχοντες απόφαση η οποία δείχνει την ακραία θέση στην οποία βρίσκεται η χώρα.

Είναι φανερό ότι οι κινήσεις πλέον της κυβέρνησης είναι «απεγνωσμένες».Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι όπως ανακοίνωσε ο κ.Βενιζέλος ο πρωθυπουργός θα καλέσει τον εφοπλιστικό κόσμο «για να διερευνηθεί με ποιο τρόπο μπορούν οι Έλληνες εφοπλιστές να μετάσχουν στην προσπάθεια διάσωσης της χώρας».

Τέλος ανακοινώθηκε ότι θα ψηφιστεί νωρίτερα εφέτος ο προυπολογισμός του 2012. Το προσχέδιο θα κατατεθεί 3 Οκτωβρίου.

Πηγή: newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close