Επικαιρότητα

Δραματικό SOS αστυνομικών: Να υπάρχει καθημερινά ασθενοφόρο στα Εξάρχεια!

Δραματική έκκληση στα επιτελικά στελέχη της ΕΛΑΣ απευθύνουν, για πολλοστή φορά, οι αστυνομικοί της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας, ζητώντας να υπάρχει καθημερινά ασθενοφόρο στην περιοχή των Εξαρχείων, προκειμένου να περιθάλπει τους τραυματισμένους από τις επιθέσεις με πέτρες και βόμβες μολότοφ άνδρες των ΜΑΤ που επιχειρούν στην περιοχή.

Όπως τονίζουν σε έντονο ύφος, «η αδιαφορία της οργανωμένης Πολιτείας στα φαινόμενα αυτά είναι τουλάχιστον ενοχλητική!!! Στην αδιαφορία εντάσσεται η έλλειψη κάθε μέριμνας για πρώτες βοήθειες στους τραυματίες συναδέλφους».

Επισημαίνουν παράλληλα ότι «είναι πλέον γνωστό σε όλους τους Έλληνες τι συμβαίνει καθημερινά στα Εξάρχεια. Οι επιθέσεις εναντίον των διμοιριών της ΥΑΤ στη Χαριλάου Τρικούπη και έξω από το Πολυτεχνείο έχουν πάψει δυστυχώς να αποτελεί είδηση, οι επιθέσεις αυτές όμως έχουν ως αποτέλεσμα, πέραν της κατάργησης κάθε έννοιας του κράτους δικαίου, τους τραυματισμούς των συναδέλφων μας.

«Έχουμε περιπτώσεις όπου συνάδελφοι υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα και κατάγματα εξαιτίας των οποίων κωλύθηκαν αρκετούς μήνες των καθηκόντων τους, τραυματισμοί οι οποίοι κατά τη γνώμη μας δεν μπορούν να συμπεριληφθούν στα πλαίσια του καλώς εννοούμενου υπηρεσιακού καθήκοντος» τονίζουν. Ως εκ τούτου, ζητούν να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε σε καθημερινή βάση να υπάρχει ασθενοφόρο καθώς «σε πολύ σοβαρά περιστατικά κατά το παρελθόν, οι τραυματίες συνάδελφοι μετέβησαν στο νοσοκομείο με υπηρεσιακό όχημα και δέχτηκαν πρώτες βοήθειες μισή και πλέον ώρα μετά τον τραυματισμό τους».

Καταλήγοντας, οι αστυνομικοί τονίζουν με νόημα: «δεν είμαστε αναλώσιμοι. Αφού μας στέλνουν σε πόλεμο, ας φροντίσουν τουλάχιστον να μας δώσουν προϋποθέσεις σοβαρού κράτους».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close