Επικαιρότητα

Διαχείριση απορριμμάτων : Η πρώτη προτεραιότητα του Πνευματικού.

Υπό το βάρος του νέου τελεσίγραφου της ΕΕ για το άμεσο κλείσιμο των χωματερών και την επιβολή των σχετικών προστίμων, θεωρώ ότι η διαχείριση των απορριμμάτων αποτελεί το πρώτο και κυρίαρχο ζήτημα που πρέπει να απασχολήσει τη δημοτική αρχή.

Περαιτέρω καθυστερήσεις στο ζήτημα αυτό, είναι πιθανόν να βάλουν το νέο διευρυμένο δήμο Κορινθίων σε οικονομικές περιπέτειες. Η μη αποκατάσταση των χωματερών είναι επίσης πιθανόν να βάλει το δήμο σε νομικές περιπέτειες.

Θεωρώ ότι τα παρακάτω πρώτα βήματα είναι επιβεβλημένα ανεξάρτητα από το τελικό σενάριο της ολοκληρωμένης διαχείρισης που θα προκρίνει η περιφέρεια :

1. Επανασχεδιασμός και Εντατικοποίηση της ανακύκλωσης σε ολόκληρο τον δήμο

2. Αμεση εκκίνηση προγραμμάτων οικιακής και συνοικιακής κομποστοποίησης

3. Αμεση εφαρμογή προγραμμάτων ενημέρωσης πολιτών

4. Χωροθέτηση ΧΥΤΥ όπως προβλέπεται στον Περιφερειακό σχεδιασμό

5. Χωροθέτηση χώρου μεταφόρτωσης απορριμμάτων όπως προβλέπεται στον περιφερειακό σχεδιασμό. Ιδανικά, ο χώρος αυτός θα μπορούσε άμεσα να λειτουργήσει και ως ΚΔΑΥ με επιπρόθετες λειτουργίες όπως διαχείριση αδρανών υλικών, τεμαχισμός βαρέων απορριμμάτων κλπ

6. Μικρές ευέλικτες μονάδες άμεσης επέμβασης για τη άμεση απομάκρυνση απορριμμάτων εντός πόλης και απολύμανση όπου απαιτείται

7. Υπογειοποίηση κάδων

8. Αμεση αξιοποίηση κονδυλίων της περιφέρειας για την αποκατάσταση των χωματερών ώστε να μην υπάρχει ο κίνδυνος οικονομικών και νομικών κυρώσεων.
.
Λάμπρος Κωστάρας, http://true-channel.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close