Διαφημίζουμε το brand μας στο internet

0

Τη σύγχρονη εποχή που διανύουμε έχουμε μάθει να δουλεύουμε μέσα από τον υπολογιστή μας και να ολοκληρώνουμε μάλιστα το μεγαλύτερο μέρος των καθημερινών μας εργασιών και υποχρεώσεων. Όπως συμπεριφέρεται δηλαδή ο καθένας από εμάς, συμπεριφέρεται όλος ο κόσμος γύρω μας.

Αυτό σημαίνει ότι όταν ξεκινάμε ή έχουμε ήδη τη δική μας επιχείρηση θα πρέπει να φροντίσουμε και να οργανώσουμε μια διαφήμιση στο internet ώστε να μας γνωρίσει το κοινό και να επιλέξει τις υπηρεσίες μας.

Ειδικά για μικρότερες επιχειρήσεις η διαφήμιση είναι απαραίτητη, για να γίνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο γνωστοί στους χρήστες και καταναλωτές του διαδικτύου. Είναι μάλιστα η πιο οικονομική λύση σε σχέση με τις διαφημίσεις με άλλα μέσα, αλλά και η μόνη με μετρήσιμα αποτελέσματα.

Ποια είναι η αποτελεσματική πρακτική για αποδοτικό marketing στο internet;

  • Δημοσιεύουμε συχνά και ποιοτικά:

Αν είμαστε μια νέα και μικρή επιχείρηση, ο κόσμος δεν πρόκειται να μας γνωρίσει αν δεν προβαλλόμαστε όσο πιο συχνά γίνεται. Μάλιστα, τα social media βοηθούν αποτελεσματικά σε αυτού του είδους την προβολή. Έχουμε λοιπόν τη δυνατότητα να αναρτούμε διάφορα post κάθε μέρα, ακόμα και αρκετές φορές μέσα στη μέρα, με περιεχόμενα που θα αφορά το κοινό μας και θα είναι σχετικό με την επιχείρησή μας.

  • Γινόμαστε κοινωνικοί:

Κοινωνικότητα για το internet σημαίνει να μπορούμε να εκμεταλλευόμαστε όλα τα διαθέσιμα social media για να προβάλλουμε την επιχείρησή μας. Ωστόσο, ας είμαστε προσεκτικοί, αφού πολλές φορές ένα είδος επιχείρησης μπορεί να μην ταιριάζει σε κάποιο συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Αποφασίζουμε λοιπόν ποια κοινωνικά δίκτυα μας ταιριάζουν και μπορούν να μας βοηθήσουν στην ανάπτυξη του brand μας.

  • Διοργανώνουμε διαγωνισμούς:

Οι περισσότεροι από εμάς, έστω και μια φορά, έχουμε συμμετάσχει σε διαγωνισμούς εταιρειών και καταστημάτων, με στόχο να κερδίσουμε κάποια διαθέσιμη προσφορά σε προϊόντα και υπηρεσίες που θέλουμε. Γιατί λοιπόν να μην ακολουθήσουμε κι εμείς μια τέτοια τακτική, προσφέροντας ένα δωρεάν προϊόν μας ή μια προσφορά σε συγκεκριμένες υπηρεσίες μας. Έτσι οδηγούμε τους χρήστες να δημιουργήσουν το πολυπόθητο engagement με την εταιρεία μας.

  • Συμμετέχουμε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης:

Από το τοπικό ραδιόφωνο μέχρι τα ανερχόμενα blogs, μπορούμε να ζητήσουμε συνεργασίες μέσω συνεντεύξεων ή προβολής της επιχείρησής μας. Ας μην υποτιμάμε και παραβλέπουμε και το παραμικρό εργαλείο που θα μπορούσε να μας βοηθήσει να αναπτυχθούμε. Εξάλλου σήμερα πολλοί χρήστες του διαδικτύου αναζητούν πληροφορίες από bloggers αναμένοντας να πάρουν αντικειμενικές κριτικές για όσα αναζητούν.

  • Οργανώνουμε webinars:

Τα webinars είναι ο σύγχρονος τρόπος διεξαγωγής σεμιναρίων. Πλέον δεν απαιτείται η φυσική παρουσία μας σε κάποιον χώρο, αλλά μπορούμε να παρακολουθήσουμε ενδιαφέρουσες διαλέξεις από την άνεση του σπιτιού μας. Διοργανώνουμε λοιπόν webinars με θεματικές που άπτονται των δράσεων της εταιρείας μας, προσφέροντας πληροφορίες στο κοινό μας και δίνοντάς τους την ευκαιρία να πάρουν μια γεύση από τις υπηρεσίες που προσφέρουμε.

Το μόνο που χρειάζεται είναι φαντασία, δημιουργικότητα, ελεγχόμενο ρίσκο και αφοσίωση στο στόχο μας, ώστε οι διαφημίσεις που ετοιμάζουμε για την επιχείρησή μας να φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Leave a Reply