Διαδραστικό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα ψηφιακής τεχνολογίαςγια μαθητές & μαθήτριες κάθε σχολικής βαθμίδας

«6 Xιλιόμετρα»

Aπό την Αρχαία Δίολκο… στη Διώρυγα της Κορίνθου

Τι ήταν η αρχαία Δίολκος; Τι είναι ο Ισθμός; Που, πότε και γιατί γεννήθηκε η ιδέα διάνοιξης της διώρυγας της Κορίνθου και πότε τελικά εφαρμόστηκε;

Ξετυλίγουμε το κουβάρι της ιστορίας και με τη “Γραμμή του Χρόνου” ταξιδεύουμε στους αιώνες, από την αρχαία Δίολκο μέχρι σήμερα. Συναντάμε ανθρώπους, γεγονότα, αποτυχίες και επιτυχίες!

Πόσο δύσκολη ή εύκολη ήταν η διάνοιξη της Διώρυγας
και πόσο σημαντική;

Οι δραστηριότητες του εκπαιδευτικού προγράμματος έχουν σχεδιαστεί και εφαρμόζονται από ειδικούς ερμηνευτές συνεργάτες της «Γραμμής του Χρόνου». Αξιοποιούν σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθόδους στον τομέα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, τα οποία προσαρμόζονται ανάλογα με τη σχολική βαθμίδα.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει διάρκεια
περίπου 1,5 ώρα και
προσαρμόζεται ανάλογα σε κάθε ηλικιακή ομάδα.

Η Διώρυγα της Κορίνθου γίνεται η αφορμή για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που βασίζεται σε ιστορικά και επιστημονικά τεκμηριωμένο υλικό (φωτογραφίες, κείμενα, βίντεο κτλ.) και περιλαμβάνει ειδικά σχεδιασμένες εφαρμογές και βιωματικές δράσεις.
Παράλληλα συνδέει την Διώρυγα με διάφορα επιστημονικά και γνωστικά πεδία όπως Ιστορία, Μαθηματικά, Φυσική, Τέχνη και Πολιτισμός αναδεικνύοντας τη σημαντικότητα της Τοπικής ιστορίας.
Στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος οι συμμετέχοντες βιώνουν μία διαφορετική εμπειρία περιήγησης της ευρύτερης περιοχής
(Διώρυγα, Κορινθιακός κόλπος, Σαρωνικός κόλπος, πρανή της Διώρυγας, Οδικές Γέφυρες του αυτοκινητόδρομου, κτλ.)
με τη χρήση ειδικών συστημάτων εικονικής πραγματικότητας.

Προσομοιωτές, πειραματικές διατάξεις και σύγχρονη τεχνολογία (3D Experience, Flying through, SandBox) επιστρατεύονται για να συνδέσουν τη θεωρητική γνώση με την εφαρμογή της κατασκευής ενός από τα μεγαλύτερα και εντυπωσιακότερα τεχνικά έργα της ανθρωπότητας.
Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα “6 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ”, έχει προφανή εκπαιδευτική αξία ακριβώς επειδή εκπονήθηκε από δασκάλους και καθηγητές που διδάσκουν και γνωρίζουν άριστα την σχολική ύλη και την εκπαιδευτική ανάγκη του μαθητή να συνδέσει αυτά που μαθαίνει στο σχολείο του με τον πραγματικό κόσμο!
Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα “6 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ”, έχει ως στόχο του να ενημερώσει τους μαθητές όλων των βαθμίδων και να τοποθετήσει την Διώρυγα της Κορίνθου με όλες τις διαστάσεις της στο πλαίσιο της ύλης των σχολικών βιβλίων και των θεμάτων που διδάσκονται οι μαθητές στην…

  • Ιστορία
  • Γεωγραφία
  • Φυσική
  • Μαθηματικά
  • Επιστήμη & Τεχνολογία
  • Ελληνική Γλώσσα

Κλείστε έγκαιρα ημερομηνία επίσκεψης για τις τάξεις του σχολείου σας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here