Του Δημ. Πρωτοπαππά

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Συμβουλίου αποφασίσθηκε να ανακαινισθεί η δημοτική αγορά από τον Δήμο και να μην δοθεί σε ιδιώτη επενδυτή.Επιτέλους λειτούργησε η δημοκρατία μετά από δώδεκα χρόνια και δυστυχώς δικαιώθηκα (συγχωρείστε μου το πρώτο ενικό) όπως τα είχα περιγράψει στα δυο μου άρθρα, τα οποία παραθέτω στο τέλος.Θα ήθελα πολύ γρήγορα να κάνω κάποιες παρατηρήσεις:
1)Δεν έχασε ο Δήμαρχος αλλά έχασε η πόλη που τόσα χρόνια απαξιώθηκε το κτήριο της Δ.Α.
2)Η επικράτηση της λογικής και της συνεργασίας αποφέρει τις σωστές αποφάσεις και μας απομακρύνει από το παράλογο και τις ακροβασίες.
3)Η απόφαση αυτή αποτελεί και μια πρόβα απλής αναλογικής που θέλοντας και μη θα λειτουργήσει και καλό είναι να ετοιμάζονται όλοι προς την κατεύθυνση αυτή.
4)Το όλο θέμα δεν έχει λήξει και θα πρέπει να προσέξουν οι παρατάξεις ώστε όταν θα συζητηθούν οι χρήσεις της Δ.Α. να υπάρχουν ολοκληρωμένες προτάσεις που να μπορούν να υλοποιηθούν .
5)Τώρα που υπάρχει χρόνος, μιας και η δημοτική αρχή δεν προλαβαίνει να υλοποιήσει τίποτα , ας προχωρήσουμε σε Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό που θα καθορίσει και τις χρήσεις και την λειτουργικότητα των καταστημάτων καθώς και την αξιοποίηση του δώματος της Δ.Α.
6)Θεωρώ ότι η πρόταση για μεταφορά των υπηρεσιών του δήμου στην Δ.Α. θα πρέπει να εγκαταλειφθεί, διότι περιορίζει την αναπτυξιακή δυναμική που θα μπορούσε να έχει το κτήριο, στα πλαίσια μιας ολοκληρωμένης μελέτης.

https://ekorinthos.gr/archives/194165

https://ekorinthos.gr/archives/168781

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here