Λεκτική επίθεση σε μια 74χρονη φέρεται να έκανε ένας ιερομόναχος, γιατί η γυναίκα φορούσε μάσκα για να προστατευτεί από την πανδημία.

Σύμφωνα με το kozanimedia.gr, η γυναίκα πήγε να εκκλησιαστεί στη Μονή Αγίας Παρασκευής Μηλοχωρίου της Εορδαίας, η οποία έχει «αποσχιστεί» από τη Μητρόπολη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας φορώντας μάσκα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Αυτό ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται το kozanimedia.gr, δεν άρεσε στον ιερουργούντα ιερομόναχο Ιγνάτιο που διέκοψε τη λειτουργία και είπε στην 74χρονη γυναίκα «δεν θέλω καρναβάλια μέσα στην εκκλησία μου»!

Σε ανάρτησή της στο Facebook η Στεργιανή Γάκη, κόρη τη 74χρονης, έγραψε «Σε αυτόν λοιπόν τον “ιερέα” που με περισσή αγένεια και αλαζονεία αποκάλεσε καρναβάλι την 74χρονη μητέρα μου επειδή επέλεξε ούσα σκεπτόμενη και υπεύθυνη, να φορά μάσκα στην σημερινή λειτουργία, ας του πει κάποιος πως τον πληρώνω και εγώ δουλεύοντας κοπιωδώς και αποδίδοντας με συνέπεια τις φορολογικές μου υποχρεώσεις και υπάρχει εκεί για να μεταλαμπαδευσει την αγάπη του Θεού στις ψυχές και στις ζωές μας. Και πείτε του επίσης πως ο οίκος του Θεού από τον οποίον έδιωξε σήμερα την μητέρα μου, είναι χώρος που ψυχές, μυαλά και χαρακτήρες σαν τον δικό του δεν θα έπρεπε να πλησιάζουν….μόνο ντροπή και θλίψη… μεσαίωνας».

Πηγή