Επικαιρότητα

Δεκαοχτώ συλλήψεις για το παράνομο κύκλωμα αντικαρκινικών φαρμάκων

Τέσσερις αρχηγούς ιδιώτες και 14 εκτελεστικούς πυρήνες του κυκλώματος που διακινούσε παράνομα στο εξωτερικό αντικαρκινικά φάρμακα αξίας 1.000 έως 6.000 ευρώ, μέσα από δημόσιο νοσοκομείο, έχει προς το παρόν εντοπίσει και συλλάβει η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας.

Το κύκλωμα, στο οποίο συμμετείχαν ιδιώτες, γιατροί, νοσηλευτές, φαρμακοποιοί, ιδιοκτήτες φαρμακαποθηκών και υπάλληλοι μεταφορικών εταιρειών, υπεξαιρούσε από μεγάλα νοσοκομεία ακριβά σκευάσματα, τα οποία στη συνέχεια τα μεταπωλούσε σε Ιταλία, Γερμανία, και Γαλλία.

Η τιμή του φαρμάκου εκεί τετραπλασιαζόταν, όπως και τα κέρδη τους, τα οποία ανέρχονται σε εκατομμύρια ευρώ.

Οι πρώτες καταγγελίες για τη λειτουργία του κυκλώματος είχαν έρθει το 2013, χωρίς όμως τότε να υπάρχουν στοιχεία που να στηρίζουν κατηγορίες στους οργανωτές.

Υπενθυμίζεται πως χτες ο Πρόεδρος Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Θεοδοσιάδης δήλωσε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης ότι όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση να τιμωρηθούν παραδειγματικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή του:

«Παρά το γεγονός ότι η έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας είναι σε εξέλιξη και δεν έχει εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση έως τώρα, σε κάθε περίπτωση όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση παράνομης διακίνησης φαρμάκων, από όπου και αν προέρχονται πρέπει να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Κανείς δεν δικαιούται να παίζει με το δημόσιο συμφέρον και την υγεία των ασφαλισμένων», δήλωσε ο Κ.Θεοδοσιάδης πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Με πληροφορίες από skai.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close