«Αλίμονο στην Ελλάδα αν η ΠΓΔΜ καταφέρει να ολοκληρώσει θετικά τις βαριές υποχρεώσεις συνταγματικής αναθεώρησης και στη συνέχεια εμείς αρνηθούμε την κύρωση της Συμφωνίας», τονίζει ο Σπύρος Δανέλλης.

Σε τέτοια περίπτωση, «η διεθνής απομόνωση και η απώλεια κάθε αξιοπιστίας και κύρους είναι βέβαιες για την Ελλάδα», εκτιμά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού σε συνέντευξη στο ΑΠΕ. «Η δε προσφυγή στις κάλπες για το θέμα αυτό μας βάζει μπροστά σε βέβαιες περιπέτειες πολιτικής αστάθειας, όταν η πολλαπλά κρίσιμη για τη χώρα συγκυρία επιβάλλει το κλείσιμο τού τόσο κοστοβόρου και ψευδεπίγραφου Μακεδονικού προβλήματος και την ενασχόλησή μας με τα πραγματικά και συνεχώς διογκούμενα προβλήματα που έπρεπε απρόσκοπτα να μας απασχολούν».

Παράλληλα, εκφράζει την πεποίθηση ότι οι πρόωρες εκλογές με μετάθεση της κύρωσης της συμφωνίας κατά πάσα πιθανότητα σε μία κυβέρνηση Μητσοτάκη «θα έφερνε σε δεινή θέση και τη Νέα Δημοκρατία, απειλώντας τη συνοχή της και οδηγώντας άμεσα σε νέες εκλογές, αφού ο εξαναγκασμός της σε ρεαλιστική στροφή δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός από τους ακραίους».

«Αν βρεθούμε μπροστά σε ένα τόσο κρίσιμο δίλημμα, το Ποτάμι θα σταθμίσει τη θέση του με μοναδικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον, όπως άλλωστε οφείλει να κάνει ο κάθε ένας από εμάς», δηλώνει ακόμη.

Για τη συγκρότηση προοδευτικού μετώπου ο κ. Δανέλλης επισημαίνει ότι «δεν μπορεί να μας αφήνει αδιάφορους η -έστω και καθυστερημένη- αφύπνιση των προοδευτικών δυνάμεων της Ευρώπης να ανακόψουν την επέλαση του νεολαϊκισμού, του ανορθολογισμού, του ακροδεξιού αντιευρωπαϊσμού, που ευνοούνται από τις νεοφιλελεύθερες εμμονές της κυρίαρχης Δεξιάς και τη συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους και των δικαιωμάτων» και προσθέτει ότι οι αναμφισβήτητες ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να αποτελέσουν κολυμπήθρα του Σιλωάμ για εκείνους που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία.

Αναφερόμενος στο Ποτάμι υπογραμμίζει ότι απαιτείται αποσαφήνιση της φυσιογνωμίας του και καθαρός λόγος. «Οφείλουμε μακριά από βολονταρισμούς, να ανιχνεύσουμε με ρεαλισμό τους λόγους που συντρέχουν ώστε το Ποτάμι εξελισσόμενο να παραμείνει στο πολιτικό στερέωμα της χώρας».

Ακόμη, δηλώνει ότι θα ήταν εθνικά επωφελές αν ΚΙΝΑΛ και Ποτάμι προσέφεραν εναλλακτική, «από τον περασμένο Ιανουάριο- Φεβρουάριο όταν προέκυψε το Μακεδονικό, για μια προοδευτική κυβέρνηση με χρονικό ορίζοντα την ολοκλήρωση της κοινοβουλευτικής περιόδου, στη βάση ενός μίνιμουμ προγραμματικού πλαισίου».

Για το προσφυγικό και την κατάσταση στη Μόρια, σημειώνει ότι η κυβέρνηση αντιμετώπισε την προσφυγική κρίση αρχικά με ελαφρότητα, αδυνατώντας να αξιολογήσει την έκταση του προβλήματος και συμπληρώνει ότι «η γραφειοκρατία, οι ανεπαρκείς χειρισμοί και η δέσμευση της παραμονής των προσφύγων-μεταναστών στα κέντρα πρώτης υποδοχής οδήγησαν μοιραία στη ντροπιαστική για τη χώρα εικόνα στη Μόρια».

πηγη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here