Δίκη Τοπαλούδη-Απόφαση: Ισόβια και 15 χρόνια στους δολοφόνους της Ελένης

0

Ισόβια κάθειρξη για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας για τον καθένα από τους δυο κατηγορουμένους της υπόθεσης Τοπαλούδη και κάθειρξη 15 ετών για τον καθένα για το αδίκημα του ομαδικού βιασμού αποφάσισε το δικαστήριο. Την ποινή αυτή ζήτησε και η εισαγγελέας της δίκης, ενώ απορρίφθηκαν και τα ελαφρυντικά των κατηγορουμένων.

Η εισαγγελέας νωρίτερα είπε:

«Οι δυο κατηγορούμενοι με τη στάση τους ενέπαιζαν καθ όλη τη διάρκεια της δίκης το δικαστήριο, δεν μεταμελήθηκαν πραγματικά αλλά συνεχίζουν να διασύρουν τη μνήμη της Ελένης Τοπάλούδη. Άνθρωποι σαν και αυτούς δεν αξίζουν κανένα ελαφρυντικό. Αυτή η συγνώμη που ακούστηκε από τον έναν κατηγορούμενο δεν ήταν ειλικρινής, αυτοί μεταξύ τους γελάνε, καμία μεταμέλεια, καμία ειλικρινής συγνώμη. Ο αλβανικής καταγωγής κατηγορούμενος ήταν το δόλωμα ως ο πιο ωραίος και τις οδηγούσε στον πλούσιο Ροδίτη κατηγορούμενο. Ήταν ο κινητήριος μοχλός όλων αυτών των ενεργειών.»

Ενώ για τον Ροδίτη είπε: «Είναι ανάλγητος, δεν υπάρχει καμία ένδειξη μετανοίας παρά μόνο προσπάθεια να κρυφτεί και να βγάλει από πάνω του την ευθύνη. Η όλη του στάση εξακολουθητικά δείχνει ότι θέλει να σώσει μόνο το πρόσωπο του.»

Η απόφαση του δικαστηρίου για την ενοχή των κατηγορουμένων

Ένοχοι κρίθηκαν και οι δυο κατηγορούμενοι για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, όπως ανακοινώθηκε από την πρόεδρο του δικαστηρίου.

Η απόφαση ήταν ομόφωνη, καθώς συμφώνησαν και οι τρεις δικαστές και οι τέσσερις ένορκοι. Η πρόεδρος του δικαστηρίου ζήτησε μάλιστα να υπάρξει απόλυτη ησυχία στο ακροατήριο κατά την ανακοίνωση της απόφασης.

Πλήθος κόσμου, συγγενείς και φίλοι της οικογένειας αλλά και οργανώσεις, είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστήριο.

Ο συνήγορος του Ροδίτη και το ξέσπασμα της μητέρας

Ελαφρυντικά μειωμένου καταλογισμού και της μετεφηβικης ηλικίας ζήτησε ο συνήγορος του 23χρονου Ροδίτη από το δικαστήριο λέγοντας πως «μακάρι η Ελένη να βρίσκονταν στη ζωή.»

Τότε η μητέρα της Ελένης φώναξε: «Δε γυρνάει πίσω το παιδί, ποιο ελαφρυτνικό 17 χρονών ανεβάζουν κυβερνήσεις, το κοπρόσκυλο βίασε και σκότωσε το παιδί μου.»

Στην συνέχεια, η μητέρα αποχώρησε από την αίθουσα, καθώς αισθάνθηκε αδιαθεσία, φωνάζοντας με το ακροατήριο να την χειροκτοτεί. Βγαίνοντας από την αίθουσα του δικαστηρίου, οδηγήθηκε σε χώρο του Εφετείου που λειτουργεί ως ιατρείο.

Επίσης, μέσα στο δικαστήριο ο πατέρας της Ελένης σήκωσε δυο φωτογραφίες της που έδειχναν το πρόσωπο της.

Ένωση Εισαγγελέων

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος με αφορμή τις αντιδράσεις της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας για τα όσα είπε η εισαγγελέας της έδρας στην δίκη Τοπαλούδη, με σημερινή ανακοίνωσή της εξέφρασε «για πολλοστή φορά την ανησυχία της για παρεμβάσεις και δημόσια σχόλια που λαμβάνουν χώρα σε εν εξελίξει δίκες».

Σύμφωνα με την Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος τα σχόλια αυτά είναι «απαξιωτικά για τους παράγοντες της δίκης, με τελική κατάληξη την υπονόμευση του κύρους της Δικαιοσύνης».

Πηγή

Leave a Reply