Πενήντα επτά βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με πρώτο υπογράφοντα τον Γιώργο Ψυχογιό, βουλευτή Κορινθίας, κατέθεσαν Ερώτηση προς την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τους Υπουργούς Δικαιοσύνης και Μεταναστευτικής Πολιτικής με αφορμή την πρόσφατη ρατσιστική επίθεση εναντίον ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων στο Ωραιόκαστρο.

Οι βουλευτές τόνιζουν πως «το τελευταίο διάστημα παρατηρείται ότι έχουν ενταθεί εκ νέου οι ρατσιστικές επιθέσεις κατά προσφύγων και μεταναστών που ζουν στη χώρα μας».

Τα περιστατικά αυτά, όπως αναφέρεται στο κείμενο στο κείμενο της Ερώτησης, «φανερώνουν την ύπαρξη ακροδεξιών-φασιστικών ομάδων, που δρουν οργανωμένα σαν σύγχρονα «τάγματα εφόδου» και προβαίνουν σε επιθέσεις με αμιγώς φυλετικά και ξενοφοβικά κίνητρα κατά αλλοδαπών». Η πρόληψη μέσα από την ένταξη και η αντιμετώπιση φαινομένων ρατσιστικής βίας και συμπεριφοράς βάσει της αντιρατσιστικής νομοθεσίας, όπως ενισχύθηκε στον Ν. 4356/2015, αποτέλεσαν και αποτελούν προτεραιότητα της Κυβέρνησης αυτής.

Γι’ αυτούς τους λόγους, ο Γ. Ψυχογιός και οι συνυπογράφοντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν από τα συναρμόδια Υπουργεία να αναλάβουν πρωτοβουλίες, ώστε οι αστυνομικές αρχές να διερευνήσουν άμεσα και σε βάθος τις επιθέσεις εναντίον προσφύγων και μεταναστών και να αποδοθούν κατηγορίες βάσει του σχετικού νομοθετικού πλαισίου. Περαιτερω, ζητούν από τους Υπουργούς να προβούν σε ενέργειες, για να αντιμετωπιστεί ο αυξανόμενος αριθμός ρατσιστικών επιθέσεων και να προληφθούν ανάλογα περιστατικά στο μέλλον.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here