Για τα μέτρα προστασίας του Υπουργείου Παιδείας από τον κορονοϊό στα σχολεία

0

Για αρχή θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που πέτυχαν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις!
Στα παιδιά που έμειναν “εκτός” των Ανώτατων σχολων έχω να πω το εξής: δεν τελείωσε η ζωή εδώ! ΤΩΡΑ ξεκινάει, είναι γεμάτη προκλήσεις και είναι όμορφη! Κοιτάξτε γύρω σας! Άλλωστε, υπάρχει και “του χρόνου”. Από την άλλη, η μόρφωση δεν σε κάνει “καλύτερο άνθρωπο”, υπάρχουν άπειρα παραδείγματα για αυτό! Ψηλά το κεφάλι λοιπόν, χαμογελάστε και μπρος στην κορυφή!
Θέλω να πω σε όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα αν πέρασαν η οχι στις Σχολές: ο δρόμος για κορυφή είναι δύσκολος και είναι ανηφορικος! Πείτε οχι στην ανασφάλεια, όχι στην απογοήτευση! Περπατήστε τον

χωρίς να δίνετε σημασία στις δυσκολίες! Μόνο έτσι να φτάσετε στον στόχο σας! Ανοίξτε τα φτερά σας και πετάξτε ψηλά!!

Στο θέμα μας τώρα…

Με αφορμή της έναρξης Νέας Σχολικής Χρονιάς, το Υπουργείο Παιδείας με υπογραφή της Υπουργού Ν.Κεραμεως πήρε σειρά μέτρων προστασίας των παιδιών μας.
Ακόμα υπάρχει η αβεβαιότητα της ημερομηνίας της έναρξης των σχολείων…

Τα μέτρα προστασίας αποφασίστηκαν.

Δεν θα αναφερθώ για τα δωρεάν παγουρινα. Θεωρώ αυτό γελοίο σαν μέτρο προστασίας!
Εδώ έχουμε την αγωνία της υποχρεωτικής μάσκας σε διδασκοντες και μαθητές, καθώς και την αυστηρή σχολική ποινή – αποβολή των μαθητών από την τάξη για την μη χρήση αυτής.
Δεν θα αναφερθώ για τα ζητήματα που αφορούν μεγάλη δυσχερεια στην αναπνοή του δασκάλου – καθηγητή την ώρα που πρέπει να παραδώσει το μάθημα και η φωνή του πρέπει να είναι καθαρή και δυνατή, δεν θα αναφερθώ για την ασφάλεια της υγείας των μαθητών, καθώς είναι γνωστό ότι τα παιδιά δεν είναι σε θέση να διαχειριστουν σωστά την μάσκα, και πόσο μάλλον σε μικρότερες ηλικίες.

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Έλεγχου Ασθενειών ανακοίνωσε ότι “η επαναλειτουργια των σχολείων δεν συνδέεται με αυξήσεις της μετάδοσης στην κοινότητα”.
Σε Χώρες όπως Βουλγαρία, Αγγλία, Πολωνία, Σουηδία, Σκωτία, Ολλανδία, Δανία, Νορβηγία τα σχολεία ανοίγουν χωρίς μάσκα, στην Γαλλία και Ελβετία τις μάσκες θα φορέσουν παιδιά άνω των 11 ετών, στην Ιταλία μειώνουν αριθμό των μαθητών ανά τάξη…

Στην Ελλάδα οι εκπαιδευτικοι φυσικά και θα υπακουσουν βάση του δημοσιουπαλληλικου κώδικα, όμως οι γονείς αντιδρούν έντονα.
Είναι γνωστό ότι στα μέσα μαζικής επικοινωνίας δημιουργήθηκαν ομάδες αντίστασης στο μέτρο αυτό, ότι ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, ο κύριος Χρυσοχοιδης, μας ανακοίνωσε για αυστηρές ποινές στους γονείς που “δεν υπακούν” στα μέτρα. Δεν είναι όμως ευρέως γνωστό ότι για το θέμα της μάσκας η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έστειλε στον Εισαγγελέα 21 άτομα, γονείς που απλά εξέφρασαν την αντίθεση τους!..

Με τι λογική υποχρεώνετε να φορούν τις μάσκες οι μαθητές τις ώρες των μαθημάτων και να μην φορούν στα διαλλείματα;
Υποσχεθηκατε ότι θα μοιράζονται οι υφασματινες μάσκες δωρεάν στους εκπαιδευτικους και μαθητές…

Υφασματινες και όχι μιας χρήσης! Είστε σίγουρη, κυρία Κεραμέως, ότι οι μαθητές θα διατηρήσουν κατά γράμμα τις σωστές οδηγίες, και δεν θα γίνουν “κινητές βόμβες” από την μη σωστή χρήση της μάσκας η θα είναι υποχρέωση του εκπαιδευτικου να προσέχει κάθε παιδί πως φοράει την μάσκα την ώρα που θα χτυπήσει το κουδούνι και τα μικρά θα τρέχουν μέσα στις τάξεις; Το βλέπετε αυτό εφικτό;;;

Με τι σκεπτικό μειώσατε τον αριθμό των αναπληρωτών, ενώ μπορούσατε να αυξήσετε τις προσλήψεις με σκοπό αραιωσης των μαθητών και να αξιοποιησετε τα σχολεία που έχουν κλείσει, ενώ υπάρχουν σαν δομές; Μόνο στην Κορινθία έκλεισαν “εχθές” το Δημοτικό Σχολείο Μεγάλου Βαλτου, νηπιαγωγεία στα Ταρσινα, Καριωτικα, Μελίσσι, Μάνα, που είναι έτοιμα για λειτουργία. Πόσα σχολεία έκλεισαν στην Κορινθία και Πανελλαδικά εδώ και χρόνια και τα παιδιά πάνε με πούλμαν στα σχολεία μακριά από τον τόπο διαμονής;
Οι τάξεις σε πολλά σχολεία είναι μικρές και τα θρανία δεν έχουν την απαιτούμενη για την ασφάλεια των παιδιών απόσταση. Σκεφτείτε το!
Μήπως θα βοηθούσε την κατάσταση οι προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας και αναπληρωτών στα σχολεία και άνοιγμα κάποιον σχολείων επιπλέον;; Μειώσατε τον αριθμό εκπαιδευτικών, αυξάνεται ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη… Ταυτόχρονα υποβάλλονται τα δρακοντεια μέτρα. Που είναι η λογική;;

Σαν ένα μέτρο ανακοινώσατε, κυρία Υπουργε, αποβολή των παιδιών από το σχολείο, είπατε κατά γράμμα ότι “η μάσκα είναι υποχρεωτική, άρα δεν υπάρχει ζητούμενο κάποιος να έρθει χωρίς μάσκα. Όποιος έρθει χωρίς μάσκα δεν θα μπει στο σχολείο”!

Ξέρετε ότι το σχολείο είναι “δεύτερο σπίτι” του κάθε παιδιού, που ο μαθητής – μαθήτρια πολλές φορές ανοίγουν τις ψυχούλες τους στον δάσκαλο η στην δασκάλα;; Ξέρετε ότι ο στόχος των εκπαιδευτικών είναι η διδασκαλία να γίνεται μέσα σε ευχάριστο κλίμα, με ηρεμία και χαμόγελα;; Ξέρετε ότι το σχολείο παίζει σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση του χαρακτήρα του ανθρώπου;; Ξέρετε ότι στα σχολεία τα παιδιά μας μαθαίνουν την ελευθερία της άποψης και του λόγου;;
Θέλετε τα σχολεία μας να βγάζουν πολίτες φοβικους και αβουλους;; Συγκρίνετε τα σχολεία μας με σωφρονιστικα ιδρύματα;;;
Μαθαίνετε στα παιδιά μας ότι “εκεί που δεν πιπτει λόγος, πιπτει ράβδος”!! Μαθαίνετε στα παιδιά πως σε ένα δημοκρατικό καθεστώς επικρατεί το “αποφασίζομεν και διατάσσομεν”!!
Αν υπάρχει πανδημία όπως μας λέτε και φοβόσαστε για την ασφάλεια των παιδιών μας, ποιος είναι ο λόγος να ανοίξουν τα σχολεία και να μπουν τα παιδιά μας σε αυτή την δοκιμασία;

Και για το τέλος: αντί για μουσικούς και κοινωνιολογους μπαίνει το ΤΣΙΡΛΙΝΤΙΝΓΚ στα σχολεία μας!!! Φαντάζομαι για να καλύψει τα κενά της εκπαίδευσης… Για τα Αρχαία Ελληνικά (που μαθαίνουν στα καλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου) δεν θέλω να αναφερθώ καν!!!
Όλο αυτό μόνο θλίψη μπορεί να προκαλέσει… Θλίψη και καθόλου αισιοδοξία…
Καλή σχολική χρονιά σε όλους τους μικρούς μας φίλους, στα παιδιά μας που είναι το μέλλον μας! Το μέλλον της Ελλάδας μας!!
Καλή σχολική χρονιά σε όλους τους γονείς!
Καλή σχολική χρονιά Δάσκαλοι και Καθηγητές!! Ξέρω ότι για άλλη μια φορά να σταθείτε στο ύψος των περιστάσειων και να ανταποκριθείτε στις δυσκολίες και προκλήσεις που θα βρείτε στο δρόμο σας!

Μαργαρίτα Μιχαηλίδου, Τομεαρχης Παιδείας,
Υποψήφια Βουλευτής της Ελληνικής Λύσης νομού Κορινθίας.

Leave a Reply