Γιατρός του ΠΑΓΝΗ: «Τη μάσκα που αρνείσαι να φορέσεις, εμείς παρακαλάμε να την έχουμε»

0

Συγκλονίζει η ανάρτηση ακτινολόγου του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου Κρήτης για τη χρήση της μάσκας στο πλαίσιο του περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού.

Ένας ακτινολόγος στην Κρήτη έκανε μια ανάρτηση σχετικά με την χρήση της μάσκας για τον κορονοϊό.

Ο συγκεκριμένος γιατρός έχει μοιραστεί αρκετές φορές με τους διαδικτυακούς του φίλους τις εμπειρίες του από τη μάχη με τον κορονοϊό.

Όπως αναφέρει ο ίδιος την ώρα που υπάρχει διχασμός για τα μέτρα, άρνηση μερίδας πολιτών στη χρήση μάσκας και αναπαραγωγή θεωριών συνωμοσίας, εκατοντάδες ιατροί και νοσηλευτές σε όλη την Ελλάδα παρακαλούν να έχουν κάθε μέρα τον εξοπλισμό, τις στολές, τα γυαλιά και τις μάσκες τους.
Η ανάρτησή του

«Και κάπου ανάμεσα σε διχασμούς των πολιτικών μας για τα μέτρα, άρνησης μερίδας πολιτών στη χρήση μάσκας, αναπαραγωγή από “δημοσιογράφους” θεωριών για γέλια, σήμερα όπως και ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, εκατοντάδες συνάδελφοι μου στην 1η γραμμή, σε όλη την Ελλάδα για 8,10,12,15 ώρες, έχουν εικόνα όμοια και χειρότερη από τη δική μου…
Από τη χρήση μάσκας, που κάποιοι αρνούνται να χρησιμοποιήσουν, αλλά που ΕΜΕΙΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΕ να έχουμε κάθε μέρα ώστε να δουλεύουμε με ασφάλεια.
Φαντάσου -εσύ που αρνείσαι τη χρήση μάσκας- πως εμείς που ερχόμαστε σε επαφή με υπόπτους και θετικούς ασθενείς, έχουμε αυτή και χειρότερη εικόνα ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, από την πολύωρη χρήση της μάσκας και πολλαπλασίασε το επί 10,15,20 φορές.
Όσοι δηλαδή και οι ασθενείς μας που θα χρειαστούν τη βοήθεια μας.
Όμως δε γκρινιάζουμε!
Δεν αντιδρούμε!
Δεν διαμαρτυρόμαστε!
Αντίθετα, ξέρεις τι ανακούφιση νιώθουμε όταν έχουμε τον εξοπλισμό μας, τις στολές, τα γυαλιά και τις μάσκες μας για να μπούμε σε περιστατικό και κυρίως όταν τα βγάζουμε και όλα έχουν γίνει σωστά και με ασφάλεια;
Κάθε φορά που ΕΣΥ φοράς τη μάσκα σου:
Προστατεύεις τον εαυτό σου
Τους αγαπημένους σου
Τους γύρω σου
Βοηθάς και εμάς, ώστε να μην έχουμε αυτή την εικόνα»

Πηγή

Leave a Reply